Vineri,
01.07.2022
Parțial Noros
Acum
22°C

Ucraina ar avea nevoie de o asistenţă externă de până la 1.000 de miliarde de euro pentru reconstrucție

Ucraina ar avea nevoie de o asistenţă externă de până la 1.000 de miliarde de euro pentru reconstrucție

Ucraina ar putea avea nevoie de o asistenţă externă de până la 1.000 de miliarde de euro pentru a repara pagubele provocate de invazia rusească, a declarat marţi Werner Hoyer, preşedintele Băncii Europene de Investiţii, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

"Am avansat cifra de un trilion pentru că am văzut cifrele care sunt vehiculate în spaţiul public şi pe care le consider complet nerealiste atunci când mă uit la nivelul de distrugere din Ucraina", a declarat Werner Hoyer la un briefing de presă organizat la Frankfurt, adăugând că "Europa va trebui să joace cel mai important rol în efortul de reconstrucţie a Ucrainei".

Această evaluare vine într-un moment în care liderii UE se pregătesc să se reunească joi şi vineri la Bruxelles pentru a discuta planurile de reconstrucţie a Ucrainei, precum şi cererea sa de aderare la blocul comunitar. Comisia Europeană a propus prima dată, la mijlocul lunii mai, cel mai recent pachet de ajutor pentru a acoperi o parte din nevoile financiare ale Ucrainei, care se ridică la aproximativ cinci miliarde de euro pe lună.

BEI, braţul financiar al UE, ar putea juca un rol central în canalizarea banilor de la UE spre Ucraina. Potrivit unor surse citate anterior de Bloomberg, BEI este şi canalul preferat de guvernul german pentru miliardele de euro care ar urma să iasă din blocul comunitar.

Banca Europeană de Investiţii, cu sediul în Luxemburg, a fost constituită prin Tratatul de la Roma din 1958. Acţionarii BEI sunt statele membre ale Uniunii Europene, iar accentul principal al activităţilor de creditare ale BEI este pus pe finanţarea de proiecte ce promovează o dezvoltare regională echilibrată şi coeziunea economică şi socială într-o Uniune Europeană extinsă. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Gofre

Acum 1 săptămână

Asta e pretul pentru alegerea unui clown marioneta drept presedinte.

Raspunde

Troll E. Buzu

Acum 1 săptămână

Si Romania ar avea nevoie de asa ceva pentru a recupera timpul pierdut in dezvoltarea tarii de politicienii nostri votati degeaba de mai bine de 30 de ani incoace...
Raspunde

Libertate Frate Teo Peter

Acum 1 săptămână

Pai nu de-aia s-a faut lovitura aia de stat numita revolutie, pentru prosti ?... sa umble unii cu SUVuri de lux si altii sa voteze odata la 4 ani, fara rost si sa le vindem gogoasa cu democratie ca sa stea linistiti... ca ei au votat ? Uitati-va ce s-a construit in ultimii 30 de ani !!!! Niste petice de autostrazi care partial se darama si niste cartiere cu blocuri pe care in anii comunismului le-ai fi numit ca sunt pentru saraci. Fara spatii intre ele, care probabil cad la primul cutremur. Sa iasa banu'.... si cam atat. Nimic nu se aude de autostrada Bechtel, ca nu putem jigni stapanii americani, in presa. .... Au venit aici sa fure ce era facut de comunisti, sa prosteasca femeile si sa te ia in sclavie, ori la ei, ori pe propriul tau pamant... vorba imnului capitalist. Romania a ajuns o epava scufundata, la cheremul globalistilor si cam atat. Exact cum si-au dorit.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus