Vineri,
01.07.2022
Fulgere Cu Ploi Usoare
Acum
23°C

Compania sibiană Rara își acoperă spațiile logistice cu panouri fotovoltaice. ”Asigurăm completa independență energetică”

Compania sibiană Rara își acoperă spațiile logistice cu panouri fotovoltaice. ”Asigurăm completa independență energetică”

Aproape 350.000 de euro vor fi investiți în amplasarea unui sistem de panouri fotovoltaice estimate să furnizeze 174 de MWh în fiecare an. Panourile vor acoperi centrul logistic pe care RARA l-a pus în funcțiune anul trecut, în Parcul industrial Șura Mică.

Aproximativ 200.000 de euro sunt atrași printr-o finanțare nerambursabilă accesată din fondurile EEA & Norway Grants. În urma implementării acestui proiect, cele patru hale logistice ale celor de la Rara urmează să devină complet independente energetic.

„Este o situație extraordinară și ne bucurăm că putem să asigurăm completa independență energetică a operațiunilor noastre. Acest moment marchează și pasul către operațiuni verzi, în concordanță cu solicitările venite din partea industriei automotive cu care colaborăm îndeaproape”, spune Rareș Sârbu, fondatorul grupului de firme RARA din Sibiu.

Prin producția anuală de energie electrică estimată la 174 MWh vor fi reduse emisiile de carbon cu aproximativ 51 de tone în fiecare an, mai arată reprezentanții companiei sibiene.

Cele patru depozite logistice ale celor de la RARA au fost inaugurate anul trecut, în urma unor investiții de cinci milioane de euro. 15.000 de mp este suprafața cumulată a centrului logistic care are o capacitate de 20.000 de paleți.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus