Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
8°C

VIDEO-Am mers cu mașina Poliției printr-una dintre cele mai dezbătute intersecții din Sibiu

VIDEO-Am mers cu mașina Poliției printr-una dintre cele mai dezbătute intersecții din Sibiu

După ce municipalitatea a refăcut marcajele rutiere în zona sensului giratoriu situat în Piața Unirii, unii șoferi au continuat să conducă pe stilul vechi, fără să respecte regulile. Motivația? „Nu înțelegem cum trebuie să procedăm.” Tocmai de aceea, alături de inspectorul general de la Poliția Rutieră, Ionuț Natea, am parcurs această intersecție din două direcții - Milea-bulevard și Coposu-bulevard - pentru a vedea cum se procedează corect.

Scopul schimbării marcajelor din această zonă a fost de a elimina punctul de conflict care exista la schimbarea benzilor de deplasare pentru intrarea în Parcarea Cazarma ’90. Cu toate acestea, ambuteiajele au continuat să apară, pentru că nu toți șoferii au înțeles să respecte regulile și se încurcă reciproc. Pentru a ajuta la o mai bună înțelegere a felului în care trebuie să se intre pe acest drum, spre parcarea de la Cazarma 90, inspectorul general de poliție Ionuț Natea a fost de acord să ne lase să mergem cu mașina poliției pentru a filma cu exactitate modurile în care șoferii pot să folosească intersecția din Piața Unirii și acest drum recent amenajat, pentru a merge spre centru.

Citește și Au fost refăcute marcajele din zona giratoriului Piața Unirii. „S-a eliminat punctul de conflict la schimbarea benzilor”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Care pe care ?

Acum 1 an

daca se intalneste un biciclist care urca panta (pe pista) spre prefectura cu un autoturism care vine din stanga (din directia V. Milea) si face dreapta spre farmacia 24, cine cedeaza trecerea ? soferul acordand prioritate de dreapta biciclistului in lipsa oricarui alt indicator ??
Raspunde

Andrei

Acum 1 an

Cei care se duc spre prefectura au cedează trecerea, plus ca schimba practic banda, deci e clar ce și cum.....daca te duci spre C90 iarăși e clar, ai banda ta... Și eu consider ca delimitarea de giratoriu se putea face cu obstacole, de genul celor puse la delimitarea benzilor de biciclete în Ștrand, în loc de linia continua, sa le simți dacă le incaleci
Raspunde

2cents

Acum 1 an

Banda "exclusiva" care urca spre parcare ar trebui sa aibe linia continua "intarita" si cu obstacole/bordura/parapet care sa faca imposibila calcarea ei. In plus (si mai ales) aceasta banda asta ar trebui sa nu mai lase optiunea de iesire cu cedeaza trecerea ci sa continue inspre parcare/centru impreuna cu cealalta banda. Cei care s-au inscris "din greseala" pe aceasta banda pot sa revina prin fata hotelului Bulevard inapoi sau sa continue spre Mitropoliei. Acea posibilitate de a iesi spre Saguna cu cedeaza trecerea este un continuu factor de deranjament al traficului si cauzatoare de ambuteiaje si accidente. Cei care doresc sa vina de pe Coposu spre Saguna au banda asigurata ca in orice giratoriu normal, nu e nevoie de benzi "speciale" ca sa ocolesti giratoriul si apoi sa tai calea celor care urca spre Saguna.
Raspunde

Andrei

Acum 1 an

Total de acord... As vrea un video cu încadrarea pe banda care "apare" la giratoriul din Coposu spre podul gării(după semaforul de la spital) sau ce au vrut, ca acolo nu înțelegi ce au gândit...din prima banda se face una la dreapta sau sunt 3 benzi? Ca e interpretabil...
Raspunde

Radu

Acum 1 an

Ar fi mult mai bine așa.
Raspunde

Ionut

Acum 1 an

Andrei , acolo la întrarea în sensul giratoriu cât și în interiorul lui sunt 3 benzi, preselecția benzilor în funcție de direcția de deplasare se va face conform marcajelor de preselecție...pt direcție înainte spre podul gării este strict doar banda din mijloc și atenție!!!...în sens sunt tot 3 benzi cu toate ca nu se vede marcajul de delimitare a benzilor 2 și 3
Raspunde

...

Acum 1 an

Giratoriul de la gara ar trebui sa aibe doar 2 benzi cata vreme pe orice directie ai doar drumuri cu 2 benzi pe sens. Nu se justifica o a 3-a banda in giratoriu doar creaza conditii pentru accidente.
Raspunde

Alfons

Acum 1 an

1. o harta face cat un articol de 1000 de... 2. nu era mai bine o filmare "landscape"?
Raspunde

Barbu

Acum 1 an

Explicație multa, fără rost și fără înțeles! Termeni “de șoferi” nu din circulația rutiera! “facem”…”pe Directia..”banda exclusiva..” Învățați sa comunicati corect înainte sa vorbiți!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus