Miercuri,
10.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

FOTO VIDEO Ca înainte de pandemie: Mii de sibieni în Piața Mare, în prima seară de FITS. „Este extraordinar”

FOTO VIDEO Ca înainte de pandemie: Mii de sibieni în Piața Mare, în prima seară de FITS. „Este extraordinar”

Mii de oameni au participat în această seară la unul dintre cele mai spectaculoase evenimente ale Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu din acest an. Show-ul de circ contemporan „În cădere liberă” a adus în Piața Mare a Sibiului un număr spectaculos de sibieni și de turiști veniți special în orașul nostru pentru unul dintre cele mai mari evenimente din Europa.

Orașul parcă a prins voce în această seară. Aglomerație, voci amplificate și aplauze, cam așa ar putea fi rezumată prima zi de FITS. La ora 21, Piața Mare a Sibiului, dar și pietonala Nicolae Bălcescu aduceau aminte de serile de dinainte de pandemie, când lumea se distra în voie, fără nicio restricție.

„În cădere liberă”, unul dintre cele mai așteptate spectacole

Motivul pentru care s-au adunat în Piața Mare a fost spectacolul  „În cădere liberă” susținut de CirkVOST din Franța. Timp de 40 de minute acrobații au stat în aer, fără să atingă pământul, într-un spectacol aerian la 15 metri deasupra solului. 

Sibienii au scos telefoanele dornici să imortalizeze fiecare moment. Printre ei, am găsit-o pe Iuliana, bucuroasă că a putut să participe la ediția din acest an a FITS. Iuliana este studentă și anul trecut nu a putut participa la eveniment întrucât acesta a fost organizat în luna august, iar anul universitar se încheiase deja. „Este extraordinar. Lume multă, exact cum era înainte de pandemie. Mi-a plăcut foarte mult spectacolul, a fost senzațional. Acrobații, muzica, toate au creat un show de excepție pe care îl voi ține minte”.

Show-ul s-a încheiat în aplauzele răsunătoare ale tuturor celor care au participat la eveniment. Spectacolul „În cădere liberă” urmează să fie reluat mâine, 25 iunie, de la ora 21:30, tot în Piața Mare. În aceste momente centrul orașului este împânzit de lume. Terasele nu mai fac față, înghețata este pe terminate și chiar și Buratino a rămas fără baloane.

Spectacol cu 200 de drone deasupra Sibiului

În deschiderea și în închiderea evenimentului, sibienii și turiștii vor putea urmări un impresionant spectacol cu drone, realizat de echipa Evsky. Spectacolul, intitulat #findBEAUTY, constituie o premieră în istoria FITS și înlocuiește celebrele focuri de artificii care au luminat cerul la edițiile anterioare.

Spectacolul este programat astăzi, 24 iunie, de la ora 23.15, în zona Pieței Teatrului și va dura 12 minute.

foto Silvana Armat/Video Adina Torop

Citește și: FOTO VIDEO A început FITS. Ce spectacole să nu ratăm astăzi

FITS 2022: Cele mai căutate evenimente care vor umple străzile din centrul orașului

Program FITS 2022: Spectacol aerian în Piața Mare, în deschiderea evenimentului

Care sunt cele mai așteptate concerte la FITS 2022. Muzicieni din toată lumea vin la Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Mioara

Acum 1 lună

Festival de teatru sau de circ?
Raspunde

Virgil

Acum 1 lună

Bună intrebare
Raspunde

Y

Acum 1 lună

Tulai Doamnee...nimic nu va mai mulțumește. Dacă se face...de ce se face,dacă nu se face...de ce nu se face......
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus