Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Ministrul Culturii, la FITS: Sibiul se bate cu Bucureştiul, poate câteodată şi câştigă, pentru titlul de capitală culturală a României

Ministrul Culturii, la FITS: Sibiul se bate cu Bucureştiul, poate câteodată şi câştigă, pentru titlul de capitală culturală a României

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) este un pol cultural al României "şi în ultimii ani cam tot ce e mai bun în lume vine la Sibiu", a declarat vineri, la începutul festivalului, ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu.

"Se vede cu ochiul liber, este pe an ce a trecut, în primul rând, un pol cultural al României unde se mută tot ce e bun din România şi în ultimii ani, cam tot ce e mai bun în lume, vine la Sibiu, iar pe lângă ceea ce înseamnă artă, la Sibiu foarte multă lume vine. Este extraordinar de important să se vadă că, din punct de vedere economic, cultura produce bani, cum spunea şi Constantin Chiriac, la un buget de 14 % dat de Primărie pentru cultură, se întoarce 18 % în urma activităţilor culturale la Sibiu. Amprenta este uriaşă pentru cultură, pentru promovarea României în străinătate, iar tot ceea ce face (Constantin Chiriac n.r.) este cu plus de fiecare dată.(...) Sibiul după ce a fost Capitală Culturală Europeană se bate cu Bucureştiul, poate câteodată şi câştigă pentru titlul de capitală culturală a României", a declarat ministrul Romaşcanu pentru Agerpres.

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a participat vineri la ceremonia de deschidere a FITS, care a avut loc pentru prima dată într-o companie privată, parteneră a festivalului, unde a fost şi o reprezentaţie a Yamamoto Noh Theatre din Osaka, o formă veche de teatru tradiţional japonez, inclusă în patrimoniul UNESCO.

Foto Sebastian Marcovici/FITS

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus