Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Lituania prelungeşte starea de urgenţă ca răspuns la războiul din Ucraina

Lituania prelungeşte starea de urgenţă ca răspuns la războiul din Ucraina

Lituania a prelungit până pe 15 septembrie starea de urgenţă la nivel naţional impusă ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, relatează marţi dpa, citat de Agerpres.

Starea de urgenţă le permite autorităţilor să oprească şi să verifice vehicule şi persoane în regiunile de frontieră ale ţării. Totodată, ea include măsuri de protecţie a structurilor şi infrastructurii strategice.

Difuzarea de programe de radio şi televiziune din Rusia şi Belarus este, de asemenea, interzisă, precum şi orice evenimente publice care îşi exprimă sprijinul pentru invazia rusă.

80 de membri ai Parlamentului au susţinut prelungirea stării de urgenţă, în timp ce şapte au votat împotrivă şi 28 s-au abţinut. Oponenţii măsurii susţin că nu există motive pentru menţinerea întregii ţări în stare de urgenţă şi că restrângerea acesteia doar la zona de frontieră ar fi suficientă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus