Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Sibiu, sat frumos! Cal dat dispărut în Gușterița și găsit în Ștrand

Sibiu, sat frumos! Cal dat dispărut în Gușterița și găsit în Ștrand

Un cal dispărut în noaptea de duminică spre luni, din Gușterița, a fost găsit ieri după-masă în cartierul Ștrand, speriat și dezorientat. Proprietarul animalului a luat două amenzi în valoare totală de 820 de lei.

Calul dispăruse în jurul orei 23, în ziua precedentă. Pentru că animalul cel mai probabil a mers pe câmp până a ajuns în zona cartierului Turnișor, proprietarul său nu a mai reușit să-l găsească. Asta până ieri după-masa, în jurul orei 14, când un cioban l-ar fi văzut pe câmp. La scurt timp, oamenii au început să-l vadă prin trafic, unii chiar filmându-l și postându-l pe un grup de trafic de pe Facebook. A fost alertată și poliția care s-a deplasat imediat în zona în care fusese observat calul – în cartierul Ștrand, pe strada Hațegului.

Cei de la Poliția Animalelor au bănuit că era vorba de vreun proprietar din Turnișor. Nici prin gând nu le trecea agenților că animalul ar fi putut veni chiar din cealaltă parte a orașului. „Când am ajuns acolo oamenii încercau să îmblânzească animalul. Era agitat, umbla printre mașini. Nu avea microcip. Au venit cei de la Poliția Locală, i-am lăsat pe ei acolo și noi am plecat în Câmpușor, în Turnișor, să identificăm proprietarul. I-am luat pe toți la rând, niciunul nu recunoștea calul. Cu o oră înainte îl văzuse cineva singur în zona aceea și de-asta ne gândeam că de acolo era și proprietarul. El însă venise chiar din Gușterița”, povestește agent de poliție Alin Săraru.

A fost o întreagă desfășurare de forțe – un echipaj al jandarmeriei, unul al poliției locale, unul de la poliția animalelor – până s-a reușit identificarea proprietarului calului. „L-am ținut ferit de trafic și de oameni. Am rugat-o pe Miruna Gritu, de la Prietenii Berzelor, pentru că ea îi știe pe proprietari, iar din vorbă în vorbă a ajuns și la cel al căruia era calul. Omul a venit la fața locului și ne-a spus că e al lui. Și-a recunoscut greșeala”, spune sursa citată.

cal

Pentru lăsarea fără supraveghere a animalelor care pot pune în pericol persoane sau bunuri, bărbatul a fost amendat cu 100 de lei. Iar pentru că animalul nu este identificat prin microcipare sau alt mijloc omologat ANSVSA, sibianul a mai primit o amendă de 720 de lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus