Luni,
15.04.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Moment inedit la ședința CJ Sibiu: unui consilier i-a fost ridicată mașina. O urcase pe trotuar în fața clădirii

Moment inedit la ședința CJ Sibiu: unui consilier i-a fost ridicată mașina. O urcase pe trotuar în fața clădirii

Consilierului județean liberal Nicolae Cernea i s-a ridicat mașina, parcată pe trotuar, chiar în timpul ședinței de consiliu județean, desfășurată miercuri, la sediul din centrul orașului.

Ședința a fost întreruptă de un funcționar care i-a transmis vicepreședintelui Marcel Luca că polițiștii locali ridică un autoturism parcat pe trotuar, în fața instituției.

”Care dintre dumneavoastră are o mașină parcată pe trotuar?”, a întrebat Luca, iar consilierul PNL, Nicolae Cernea a ridicat timid mâna. ”Se ridică mașina”, i-a transmis Luca.

În drumul spre ieșire, consilierul a fost dojenit de social-democratul Cotizo Draia: ”Nu v-ați pus chestia asta în geam?”, a întrebat el, făcând referire la legitimația care îi permite să parcheze autoturismul în parcările publice, în baza funcției de ales județean.

Ședința a continuat fără liberalul plecat să vadă dacă mai poate anula procedeul de ridicare a mașinii.

”Eu propun să continuăm până vine colegul, poate va avea un dialog cu cei de la poliția locală. Eventual putem completa și cu votul domnului consilier Cernea”, a comentat Luca.

Consilierul a fugit repede din sală, însă s-a blocat la ușa de acces în curtea interioară a Consiliului Județean. Nu avea cartelă de acces, iar poarta era încuiată. Până a găsit ieșirea, polițiștii au și plecat cu mașina.

Citește aici raportul de activitate al consilierului PNL Nicolae Cernea

Parcările celor cu funcții: un milion de lei pe an

Turnul Sfatului a scris recent despre locurile de parcare acordate gratuit oficialităților locale în baza funcției lor.

”Un număr de 279 de locuri de parcare sunt în prezent rezervate gratuit pentru instituții publice, inclusiv unități de învățământ. Rezervarea este valabilă pentru intervalul luni - vineri, între orele 07:00 - 17:00. În afara acestor zile, respectiv intervale orare, locurile pot fi utilizate de publicul larg”, răspund funcționarii Primăriei Sibiu pentru cititorii Turnul Sfatului.

La un simplu calcul, dacă Primăria Sibiu ar taxa mașinile instituțiilor publice la fel ca cele private, cele 279 de locuri rezervate în prezent ”șefimii” de la stat ar genera încasări de mai bine de un milion de lei în fiecare an. O sumă relevantă, având în vedere că anul trecut Primăria Sibiu a încasat în total 6,3 milioane de lei din tarife și abonamente de parcare.

Citește și:

VIDEO Mai egali decât restul: cum parchează gratuit ”unde vor mușchii lor” aleșii și șefii instituțiilor sibiene

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Un sofer

Acum 1 an

de ce nu scrie (LA ABSOLUT NICI O INSTITUTIE PUBLICA) clar pe semnul de parcare cu rezervarea, intervalul rezervarii ?? luni - vineri, între orele 07:00 - 17:00 ???
Raspunde

Andrei

Acum 1 an

Nu e chiar asa, mai sunt și care au, rare dar sunt... Aseară am parcat în capăt la strada 9 mai și era intervalul. Te poți convinge singur
Raspunde

Ioan m

Acum 1 an

si daca isi punea "aia" in geam era brusc in legalitate? masina tot pe trotuar era si incomoda pietonii. Sper sa nu fie asta un eveniment singular si sa se ridice si mai multe masini parcare pe trotuare. doamne-multam sunt cu zecile. mai ales in zona berariei-noica unde toti politistii parcheaza pe trotuare.
Raspunde

O mandolina

Acum 1 an

Are curaj domnul consilier sa arate bonul fiscal cum ca a platit amenda?
Raspunde

Mihai

Acum 1 an

daca are "chestia aia" in geam, atunci poate parca linistit in orice loc, chiar daca este nelegal si unde doreste, in schimb prostimea plateste taxe si se conformeaza.
Raspunde

Mircea

Acum 1 an

Cât mai multe ridicări pentru aleși locali dar nu pentru oameni de rând că cel puțin au bun simț
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Cum adica inedit? Nu asta este regula, ai parcat pe trotuar ti se ridica masina sau alesii locali sunt cu stea in frunte. Si daca avea legitimatia expusa ce? Tot ilegal era parcat, pentru ca era pe trotuar. Legitimatia iti permite sa parchezi fara sa platesti dar tot legal trebuie sa parchezi adica nu pe trotuar pentru a nu-i pune pe pietoni in pericol. Daca stimabilii alesi, chiar si cel de la PSD care considera ca daca ai expusa legitimatia poti sa parchezi oriunde chiar si ilegal au o astfel de atitudine, ce poti sa ceri de la alti soferi? Eu imi pun intrebarea daca cineva, ocolind masina prea minunatului ales, ar fi fost nevoit sa mearga pe sosea si ar fi fost accidentat, cine ar fi fost de vina?
Raspunde

Justin

Acum 1 an

Va dati seama ca nu a cautat loc mai departe ca nu cumva sa mearga pe jos .mai bine a parcat pe trotuar ca el e ,,ALES,,e incredibik ce oameni au functii in tara asta .primarul LONDREI merge cu bicicketa la serviciu dar ai nostrii trebuie sa parcheze la un metru de usa unde au treaba .
Raspunde

Sofer

Acum 1 an

Am parcat mașina doar pe jumătate pe locul de parcare că nu a încăput și a fost ridicată cinste celor de la ridicări că văd și celor și mașinile aleșilor .Cu legitimație sau fara sa se facă lege!!!
Raspunde

McD

Acum 1 an

...fite de Romania ca acum 30 de ani...nu ne mai schimbam niciodata daca tot comunistii conduc....
Raspunde

Diana

Acum 1 an

Ar fi minunat dacă am scrie un articol corect din punct de vedere gramatical. Tinerii și copiii învață (din) greșelile celor mai experimentați. Presa obișnuia sa fie mai corecta. Măcar dpdv gramatical
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Tupeu si nesimțire fără limite..

Raspunde

Alex

Acum 1 an

Deci ocupă aproape 300 de locuri de parcare plus încă mai au și o legitimație cu care poate să parcheze unde vor. Deci se ocupă mai mult de 274 de locuri.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus