Miercuri,
10.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

Cod roșu de caniculă în Transilvania, portocaliu la Sibiu. Temperaturile urcă până spre 40 grade Celsius

Cod roșu de caniculă în Transilvania, portocaliu la Sibiu. Temperaturile urcă până spre 40 grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie a transmis joi o atenționare de tip cod roșu de caniculă valabilă pentru mai multe județe din Transilvania și vestul țării.

Codul roșu vizează județele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud, în zilele de 30 iunie și 1 iulie.

”Joi (30 iunie) și vineri (01 iulie), în zonele joase din județele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud se vor înregistra temperaturi maxime extreme, ce vor atinge și depăși recordurile absolute ale perioadei. Acestea se vor situa în jurul valorilor de 38...39 de grade în județele Arad, Bihor și Satu Mare, iar în Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud vor fi 36...37 de grade. Pe parcursul nopților temperaturile se vor menține ridicate și doar în orele dimineților se vor înregistra valori în general de 20...24 de grade”, au transmis meteorologii.

Cât privește județul Sibiu, cu excepția zonei montane întreg județul se află sub incidența unui cod portocaliu de caniculă.

”În zilele de joi (30 iunie) și vineri (01 iulie), local în zonele joase din Banat, Transilvania și Moldova valul de căldură va fi persistent, iar temperaturile (diurne și nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36...38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat”, au mai transmis meteorologii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1157

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus