Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Program FITS 2022, vineri: lebede, muzică, dans și atmosferă de carnaval în centrul Sibiului

Program FITS 2022, vineri: lebede, muzică, dans și atmosferă de carnaval în centrul Sibiului

A opta zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu  vine cu zeci de evenimente: muzică, dans, lebede albe, toate se completează și aduc la Sibiu atmosfera festivalului care încet se apropie de final. Vă prezentăm câteva recomandări de spectacole pentru azi, 1 iulie, dar și lista întreagă de evenimente ale zilei.

De la ora 12:40, pe pietonala Nicolae Bălcescu ajunge Omul-Orchestră din Portugalia. „Da Cruz One Man Band” este unica orchestra tradițională din Portugalia formată dintr-un singur muzician. Talentatul artist ne prezintă un spectacol extraordinar în care cântă simultan la 17 instrumente.

Trei lebede cu aripi mecanice și un clovn alb, însoțiți de muzică vor ajunge la ora 18: 30 pe pietonala Nicolae Bălcescu. Vin din lumi antice, uitate, ca vestitori ai viselor bune, ai viziunilor delicate și pline de bucurie, ai unor mesaje de armonie regăsită.

De la ora 19, Carnavalul ajunge în centrul orașului. Batucada de Murcia este una dintre cele mai importante și mai talentate trupe de acest gen din lume; au participat la unele dintre cele mai cunoscute evenimente de pe glob, cum ar fi cursa de Formula 1 din Bahrain. Vor fi însoțiți de un grup colorat și plin de energie format din dansatoare din Alicante, care poartă superbe costume creație proprie cu elemente din pene, paiete, sclipici și dantelă.

De la ora 19: 30, în Piața Huet începe „Folk of the trenches – a peace manifesto” un spectacol de muzică folk, poezie și dans popular, văzut prin sufletul și picioarele neobosite ale militarilor, camarazii care au găsit în lupta pentru viață dusă în fripta străinătate a firii, timp de chitară și de joc, un timp pentru libertate.

La ora 23:15, Piața Habermann suntem așteptați la „O iubire în Flăcări”. Cei doi dansatori se ridică de la sol cu îndemânare, prezentându-ne un spectacol de foc la înălțime, pe ritmuri de dans moderne.

Programul FITS astăzi, 1 iulie:

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus