Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Sibiul are al treilea 10 la BAC, după contestații. Pleacă la facultate în Cluj

Sibiul are al treilea 10 la BAC, după contestații. Pleacă la facultate în Cluj

Astăzi, 1 iulie, au fost afișate rezultatele finale pentru examenul de Bacalaureat și Alexandra Moro este a treia elevă din Sibiu care obține media 10. Fata spune că a depus contestații la biologie după e a consultat baremul și și-a dat seama că nu avea la ce să greșească. Acum urmează să susțină admiterea la Facultatea de Medicină din Cluj.  

Citește și: „Pavel Mihăilescu, unul dintre cei doi elevi de 10 la Bac din Sibiu: „Chiar cred că suntem copii inteligenți și valoroși cu toții”. Dirigintă i-a fost Carmen Iohannis”

Alexandra Moro este absolventă a Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, la secția Științe ale Naturii bilingv, engleză. După primele rezultate date la BAC a obținut două note de 10, la română și la matematică și o notă de 9,50 la biologie. A decis să depună contestație după ce a studiat baremul.

„Am făcut contestație la biologie. Examenul l-am dat din anatomie și fiziologie, pentru că eu vreau merg mai departe la Facultate de Medicină. După ce s-au afișat rezultatele am văzut că am luat 9,50 și m-am uitat pe barem. Nu părea să fi greșit ceva. Așa am decis să fac contestație. La limba română și la matematică aveam deja 10”, povestește fata.  

Alexandra spune că și-a dat seama că vrea să devină medic undeva prin clasa a XI-a. S-a gândit să se specializat pe dermatologie sau endocrinologie, dar va lăsa și anii facultății să-și pună amprenta pe deciziile ei. Va merge la Facultatea de Medicină din Cluj.

Se pregătește pentru următorul examen

În timpul liber spune că este la fel ca orice alt copil de clasa a XII-a. Îi place să se uite la seriale, să iasă cu prietenii, să meargă cu bicicleta și să citească.

Este de părere că rezultatele foarte bune obținute de-a lungul anilor de studiu se datorează muncii depuse, determinării, dar și profesorilor care au îndrumat-o.

Citește și: „S-au afișat notele de la BAC: două note de 10 la Sibiu, la Lazăr”

„Dacă nu aș fi avut profesori atât de buni în acești patru ani, nu cred că mi-aș fi găsit drumul”, spune Alexandra. În plus, fata spune că este vorba și de puțin noroc.

Încă nu poate lăsa garda jos, pentru că în 24 iulie va avea examenul de admitere la facultate, după însă, speră să se bucure cât de mult poate de vacanța rămasă.

Le mulțumește cu căldură părinților despre care spune că i-au fost mereu alături și au susținut-o în tot ceea ce a făcut. Tinerilor din generația ei le transmite să muncească pentru a-și atinge obiectivele, dar să nu uite să-și trăiască și viața.

„Cred că cel mai important este să muncească pentru ceea ce-și doresc, dar nu tot timpul. Să-și găsească și clipe în care să se relaxeze și să se distreze pentru că viața nu este numai despre învățat, ci este despre amintiri frumoase”, încheie Alexandra.

Pavel Mihăilescu și Vlad Mihălțan sunt ceilalți doi elevi care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat. Ambii băieși sunt absolvenți ai Colegiului Lazăr. 

Citește și:BAC 2022. Promovabilitate de 100% la Lazăr, 0%, la liceul din Mârșa. Cele mai multe note de 10, la matematică

Alexandra Moro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Trotineta

Acum 1 an

N-am încredere într-un medic care se uită pe Netflix. Copiii ăștia mai știu și altceva? Dacă e ceva de capul lor acum, excesul de seriale stupide îi va prosti definitiv.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Copiii invata de mici abuzurile crimei organizate institutionale.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus