Sâmbătă,
14.12.2024
Cer Senin
Acum
-1°C

Pavel Mihăilescu, unul dintre cei doi elevi de 10 la Bac din Sibiu: „Chiar cred că suntem copii inteligenți și valoroși cu toții”. Dirigintă i-a fost Carmen Iohannis

Pavel Mihăilescu, unul dintre cei doi elevi de 10 la Bac din Sibiu: „Chiar cred că suntem copii inteligenți și valoroși cu toții”. Dirigintă i-a fost Carmen Iohannis

Doi elevi, absolvenți ai Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu au avut lucrări fără greșeală și au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat. Este vorba despre Pavel Mihăilescu și Vlad Mihălțan. Vlad a terminat la Științe la Naturii Intensiv germană, iar Pavel la Științe ale Naturii Bilingv, engleză, având-o ca dirigintă pe Carmen Iohannis, prima doamnă a României.

Pavel Mihăilescu este unul dintre cei doi elevi care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat de anul acesta. Băiatul a terminat cursurile Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, profilul Științe ale Naturii Bilingv, engleză. A avut-o ca dirigintă pe Carmen Iohannis, prima doamnă a României la care spune că a ținut foarte mult.

„Doamna dirigintă ne-a învățat să fim, în primul rând, oameni. Ea ne spunea mereu: faceți ceva ce vă place și ce iubiți, că banii vor veni”, își amintește Pavel.  

Băiatul a dat Bacalaureatul la limba română, la matematică și la anatomie. Nu se aștepta să-l ia cu media 10, pentru că a avut emoții la anatomie.

Pavel Mihăilescu elev de 10 bac

„Vă spun sincer că nu mă așteptam. Am învățat mult, dar nu mă așteptam la note perfecte. La matematică nu am avut niciun fel de emoții. Chiar dacă subiectele au fost ușoare, pot spune, mândru de mine, că oricât de grele ar fi fost tot aș fi luat această notă. La română nu am fost foarte sigur, deși am respectat baremul și am scris cât de bine și cât de frumos am putut și, sincer să fiu, cele mai mari emoții le-am avut la anatomie. Acolo, la subpunctul C, de la ultimul exercițiu a picat fiziologia analizatorului cutanat și în dimineața cu examenul am spus să învăț asta, dar n-am făcut-o și exact asta mi-a picat. Recunosc că m-am blocat puțin când am văzut, dar se pare că m-am descurcat”, spune Pavel.

Tânărul spune că pentru el perioada pregătirii pentru Bacalaureat nu a fost una stresantă pentru că îi place să învețe. A terminat clasa a XI-a cu media 9,93 și clasa a XII -a cu media 9,90.

„Să știți că nu am fost un vânător de note, dar mi-a plăcut să învăț”.

Urmează o perioadă de relaxare și alegerea facultății

Pentru Pavel urmează acum o perioadă de vacanță în care va merge la bunici și cu prietenii la mare și la munte. Spune că a luat de curând și permisul de conducere, iar asta îi dă o independență în a-și alege destinațiile.

În ceea ce privește facultatea are mai multe variante și va alege în funcție de posibilitățile sale. Își dorește să ajungă student la Cluj, la Facultatea de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică sau la cea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației. Dacă nu va avea posibilitatea să ajungă acolo, va rămâne la Sibiu pentru Facultatea de Inginerie. De departe matematica este materia lui preferată și aceasta va face parte din viața lui mult timp de acum înainte.

În timpul liber, Pavel joacă tenis, se uită la seriale sau se plimbă cu mașina. Pe tinerii din generația lui îi sfătuiește să găsească un echilibru între școală și a-și trăi viața. Băiatul este de părere că în toți oamenii este ceva bun și frumos, iar asta trebuie valorificat.

„Dacă muncești, înveți și ești serios, toată strădania îți va fi răsplătită. Le spun însă, să nu o facă pentru note, ci să-și facă o pasiune din a învăța. Nu trebuie să învețe non stop. Cunosc două categorii de tineri: cei care învață foarte mult și cei care învață destul de puțin. Eu spun că trebuie să-ți găsești un echilibru. Nu spune nimeni să stai toată ziua și să înveți, dar nici să stai până cu două luni înainte de examen. Dacă învață din timp sunt foarte câștigați. În rest, să se bucure de viață și să nu fie stresați cu școala, pentru că viața este frumoasă. Eu chiar cred că suntem niște copii inteligenți și valoroși cu toții. Și cei care învață și cei care nu învață. În fiecare om există ceva bun și frumos. Asta trebuie găsit și valorificat”, mai spune Pavel.

Băiatul își dorește să le mulțumească din tot sufletul părinților care i-au fost mereu alături, prietenei sale care i-a fost colegă de clasă și s-au susținut reciproc și dirigintei care i-a îndrumat pașii în anii de liceu.

Vlad Mihălțan, cel de-al doilea elev de 10 de la Bacalaureat nu a dorit să vorbească, dar a fost de acord să-i fie făcut public numele.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

7 comentarii

Emil

Acum 2 ani

Putini elevi își depasesc profesorul.
Raspunde

Troll E. Buzu

Acum 2 ani

Sunt curios de cate ori si-au intalnit diriginta acesti elevi in cei 4 ani de liceu. Sau poate ca fiind la bilingv, au avut si bidirginte? :)
Raspunde

Bambolero

Acum 2 ani

păi dacă ești curios, de ce nu te-ai dus la liceu să întrebi?
Raspunde

Emil

Acum 2 ani

Cinste lui daca n-a luat 10 prin falsuri precum a luat doamna diriginta casele.
Raspunde

Ganz

Acum 2 ani

Elevul este bun NU datorita doamnei diriginte. TS face reclamă indirect la KWI. Rușine.
Raspunde

Carcotasul

Acum 2 ani

Chestia cu banii... Vin bani daca faci ceea ce-ți place. Dumneaei își iubește profesia de dascăl. Dar îi aduce destui bani? Cu salariul de profesor poate să-și cumpere balerini Chanel sau sandale Valentino?
Raspunde

Feli

Acum 2 ani

Ea ne spunea mereu: faceți ceva ce vă place și ce iubiți, că banii vor veni” - se refera la meditatii, nu? In felul acesta, poti ajunge sa ai chiar si 6 case!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus