Miercuri,
10.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

Actualizare 6 morţi şi 16 răniţi într-o suburbie a orașului Chicago, într-un atac armat la o paradă de 4 iulie

Actualizare 6 morţi şi 16 răniţi într-o suburbie a orașului Chicago, într-un atac armat la o paradă de 4 iulie

Actualizare Atacatorul de la parada de 4 iulie din suburbia Highland Park a oraşului Chicago pare să fi tras în mulţime de pe acoperiş, au declarat oficiali locali, precizând că acesta este încă în libertate dar că nu există indicii că acesta s-a baricadat şi a luat ostatici,scrie Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit unor oficiali locali, bilanţul atacului armat a crescut la şase morţi şi 24 de răniţi.

Suspectul, descris de poliţie drept un bărbat alb în vârstă de 18-20 de ani, a fugit şi este "considerat înarmat şi periculos".

Oficialii locali au declarat în cadrul unei conferinţe de presă că o armă a fost recuperată la faţa locului.

"Agenţiile de impunere a legii îl caută pe suspect; au fost găsite dovezi privind existenţa unei arme de foc", a postat municipalitatea pe site-ul său.

Știre inițială. Cinci persoane au fost ucise şi cel puţin 16 spitalizate în urma unui atac armat la o paradă de 4 iulie din suburbia Highland Park a oraşului Chicago, au declarat oficiali locali, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Municipalitatea din Highland Park a anunţat pe site-ul său că cinci persoane au murit şi 16 au fost transportate la spital. Atacatorul nu a fost încă prins.

"Numeroşi poliţişti au fost deplasaţi la faţa locului şi au instituit un perimetru de securitatea în jurul centrului Highland Park", se precizează în comunicatul citat.

Incidentul armat are loc într-un context în care violenţa provocată de arme este proaspătă în minţile multor americani, după masacrul de pe 24 mai în care au fost împuşcaţi mortal 19 copii şi doi profesori la o şcoală elementară din Uvalde, Texas, şi atacul armat de pe 14 mai în care au fost ucişi zece oameni într-un magazin din Buffalo, New York.

Anterior media locale anunţaseră că există mai multe victime ale incidentului armat, dar nu se avansase un bilanţ oficial.

Brad Schneider, care reprezintă statul Illinois în camera inferioară a Congresului SUA, se afla în localitatea de pe malul Lacului Michigan când s-au produs focurile de armă. "Echipa mea şi cu mine venisem pentru începutul defilării, când au început focurile de armă", a postat el pe Twitter.

Parada a fost întreruptă la circa 10 minute după ce începuse, provocând fuga a sute de oameni, scrie ziarul Chicago Sun-Times. "Toată lumea fugea, se ascundea şi ţipa", a declarat o producătoare a canalului CBS 2.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 536

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus