Luni,
26.09.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Hermannstadt și-a cheltuit deja banii din prima tranșă a drepturilor TV. Dani Coman: ”Câtă vreme voi fi eu la Hermannstadt voi avea încredere că situația poate să fie bună”

Hermannstadt și-a cheltuit deja banii din prima tranșă a drepturilor TV. Dani Coman: ”Câtă vreme voi fi eu la Hermannstadt voi avea încredere că situația poate să fie bună”

AFC Hermannstadt și Petrolul Ploiești, echipe proaspăt intrate în Liga 1, și-au cesionat deja bani din prima tranșă a drepturilor TV, anunță GSP.ro, fiind vorba de câte 500 de mii de euro.

În plus, sibienii ar fi intrat, conform surselor GSP și în rata pe care ar trebui s-o încaseze în iarnă.

 În Adunarea Generală a LPF care a avut loc vineri, oficiali ai Ligii Profesioniste le-au atras atenția conducătorilor de la Ploiești și de la Sibiu că echipele lor riscă să se blocheze din cauza datoriilor.

 „Ce veți face în continuare? Cum o să vă descurcați?”, i-au întrebat oamenii din LPF pe conducătorii acestor cluburi. Ambele formații speră să găsească noi surse de venituri și să reușească să-și completeze astfel bugetele, anunță ziarul de sport.

”Cele două cluburi funcționează deja într-un deficit, din moment ce au apucat să consume o mare parte din sursa principală, drepturile TV. Ca nou-promovate, vor primi un pic sub un milion de euro de la Liga Profesionistă pe parcursul acestui sezon. O mare parte din sumă va ajunge direct la creditori, nici măcar nu va mai tranzita conturile cluburilor”, scrie GSP.

”Câtă vreme voi fi eu la Hermannstadt voi avea încredere că situația poate să fie bună, că putem rezolva problemele. Când nu o să mai cred o să plec, fiindcă eu nu vreau să-i mint pe jucători„, a transmis Dani Coman, președinte Hermannstadt, sezonul trecut, atunci când clubul a avut probleme financiare.

Petrolul și Hermannstadt nu au inventat metoda cu cesiunile, primul club care a procedat astfel a fost Astra în anii trecuți. Giurgiuvenii erau obișnuiți să rostogolească încontinuu datorii, să plătească mereu cu întârziere. Într-un astfel de moment în care se blocaseră, le-au cesionat jucătorilor și antrenorilor banii din drepturi TV.

Procedura e una legală și Liga Profesionistă de Fotbal nu poate s-o interzică.  

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus