Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
18°C

A sosit primul autobuz electric al Sibiului. Alte opt vor fi puse în circulație către Valea Aurie și Dumbrava

A sosit primul autobuz electric al Sibiului. Alte opt vor fi puse în circulație către Valea Aurie și Dumbrava

Nouă autobuze electrice urmează să fie puse în circulație pe traseele 5 și 13. Cu o valoare de 28 de milioane de lei, autobuzele sunt achiziționate de la un producător polonez.

Au o autonomie de 105 km cu fiecare baterie plină, trei uși duble de acces, o lungime de 12 metri și 82 de locuri pentru pasageri fiecare. Sunt nouă la număr și au fost achiziționate pentru Sibiu de către Guvernul României, în cadrul unui program național susținut din fonduri europene nerambursabile prin care municipiilor le-au fost oferite tramvaie și autobuze electrice.

Primul autobuz electric pentru Sibiu a fost livrat la sfârșitul săptămânii trecute, anunță reprezentanții Primăriei municipiului Sibiu. Următoarele vor fi livrate etapizat, până la finele lunii septembrie. Conform autorităților locale, autobuzele vor fi puse în circulație pe traseele 5 (Gară – Valea Aurie) și, respectiv, 13 (Gară – Dumbravă/Muzeul Astra).

autobuz electric sibiu solaris

Primarul municipiului, Astrid Fodor, promite că în viitor vor fi cumpărate și alte autobuze electrice, care să fie puse în circulație pe demult promisele rute care să conecteze Sibiul de localitățile învecinate. ”Flota Tursib numără în prezent 110 autobuze noi, prietenoase cu mediul. Încă nouă autobuze, electrice, vor completa modernizarea transportului public pe care ne-am concentrat în ultimii patru ani. Vom continua pe această direcție pentru că reamintesc că avem depus un proiect în parteneriat cu nouă localități din jurul Sibiului pentru a cumpăra 36 de autobuze electrice care să deservească transportul în zona periurbană”, transmite Astrid Fodor, într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului.

Autobuzele electrice vin după ce, în vara anului trecut, Primăria Sibiu a pus în circulație cinci microbuze electrice, pe un traseu denumit ”Linia verde”, care circulă pe un traseu extins în jurul centrului istoric.

VIDEO Ca în Europa de vest, timp de 29 de minute. Am călătorit în jurul centrului istoric pe ”traseul verde”

Când vor circula?

Cele nouă autobuze sunt produse în Polonia, de către Solaris Bus & Coach. Vor fi puse în circulație ”după parcurgerea procedurilor de recepție și înmatriculare și după instalarea în teren a stațiilor de încărcare”, transmit reprezentanții Primăriei Sibiu, fără să estimeze vreun termen.

Pe lângă cele nouă autobuze, în cadrul contractului este prevăzută amplasarea a trei stații de încărcare rapidă (două la gară și unul în autobaza Tursib), plus alte stații de încărcare lentă (utilizate pentru încărcarea peste noapte a bateriilor autobuzelor).

autobuz electric sibiu solaris

Noile mijloace de transport au sistem de supraveghere video, de transmitere a datelor despre călătorie în timp real și de numărare a pasagerilor. ”Dotări pentru confortul pasagerilor: rampă pentru accesul persoanelor care se deplasează cu cărucior rulant sau cu cărucior pentru copii,  sistem audio-video pentru informarea călătorilor, aer condiționat și încălzire, echipamente pentru WiFi și prize USB pentru încărcarea aparatelor mobile”, enumeră reprezentanții Primăriei Sibiu în comunicatul amintit.

Citește și S-au ”ieftinit”: mai multe autobuze electrice pentru Sibiu, Ocna Sibiului și Cristian

Sursa fotografiilor: Primăria Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Newman

Acum 1 lună

Tursib va avea o flota de autobuze curcubeu!!!
Raspunde

Cora, du-te si lasa-ne!

Acum 1 lună

Sibiul este cel mai verde oras din tara! Avem autobuze verzi, biciclete verzi si 1 km de pista de biciclete verde...ma refer la culoarea vopselii. In oras nimic nu mai aminteste de spatiile verzi, racoroase si pline de oxigen de altadata! Multumim doamnei Cora si administratiei FDGR, precum si prapaditilor de consilier din celelalte partide pentru distrugerea acestui oras!
Raspunde

Adrian

Acum 1 lună

in sfarsit...inca de acum aprox 3 -4 ani de cand s-a schimbat parcul auto ,trebuiau TOATE luate electrice de la inceput...sub nici o forma diesel..asa cum s-a întâmplat.....sunt esentiale pt îmbunătățirea poluarii ...si a celei chimice dar si fonice ...si nu ar strica ca primaria sa aiba panouri fotovoltaice pe TOATE cladirile publice pt a asigura electricitate gratuita macar primavara/vara pt acestea nu e suficient sa fie electrice...si electricitatea trebuie sa fie din surse regenerabile
Raspunde

Max rasinareanul

Acum 1 lună

La iarna sa nu dai drumul la centrala, ca poluezi aerul. Iti iei o geaca pe tine si alergi pe scara blocului pana la 4 si inapoi la parter. Dar vezi sa nu respiri prea intens, ca elimini co2. Poti sa te speli si cu apa rece, te calesti. Reduci amprenta de carbon.
Raspunde

Chirica

Acum 1 lună

"Au o autonomie de 105 km..." deci fac de 5 ori Valea Aurie - Gara si se retrag la garaj pentru incarcare?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus