Luni,
08.08.2022
Cer Senin
Acum
21°C

În Sibiu rămân, deocamdată, aceleași centre de testare COVID 19

În Sibiu rămân, deocamdată, aceleași centre de testare COVID 19

La Sibiu nu s-au primit indicații concrete de la Ministerul Sănătății cu privire la redeschiderea centrelor de testare pentru depistarea virusului SARS CoV-2, spun reprezentații instituției. Anunțul vine în contextul declarațiilor făcute de Alexandru Rafila care a anunțat public redeschiderea acestor centre după ce numărul cazurilor de COVID 19 a crescut. Sibienii se pot testa totuși la Spitalul Județean, la Spitalul de Pediatrie, la medicii de familie și la clinicile private.

Citește și: Utilizarea măştii, recomandată din nou în spaţii închise. Rafila anunță că vor fi repuse în funcţiune centrele de testare COVID

Ministrul sănătății Alexandru Rafila a anunțat luni, 4 iulie, într-o conferință de presă, că vor fi redeschise centrele de testare COVID-19 după ce numărul de cazuri a crescut în ultimul timp. La nivelul Direcției de Sănătate Sibiu (DSP), însă, nu s-au primit directive concrete de la minister cu privire la deschiderea acestor centre, spun reprezentanții instituției. Astfel, rămân centrele vechi de la Spitalul Clinic Județean Sibiu și de la Spitalul de Pediatrie. De asemenea, oamenii se pot testa la medicii de familie care se află în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate sau la clinicile private.

Citește și: „Rafila: Se dublează numărul cazurilor Covid. Vârful valului următor va fi între 7 și 10 august”

„Până în acest moment nu am primit de la Ministerul Sănătății recomandări clare referitoare la reactualizarea Centrelor de testare, dar oamenii se pot testa la medicii de familie aflați în contract cu Casa de Asigurări pentru acest tip de servicii (lista acestora fiind publicată pe site-ul CJAS Sibiu) și/sau în laboratoare private (Policlinica Medica, Diamed, Synevo Laborator, Clinica Santé, GralMedical, Bioclinica Laborator, Polisano Laborator, OK Medical). Pentru înființarea altor centre de testare așteptăm recomandările și deciziile de la nivelul ministerului”, spune dr. Simona Berariu, purtător de cuvânt DSP.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus