Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Rafila: Se dublează numărul cazurilor Covid. Vârful valului următor va fi între 7 și 10 august

Rafila: Se dublează numărul cazurilor Covid. Vârful valului următor va fi între 7 și 10 august

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă că se așteaptă ca vârful valului Covid care acum începe să crească va fi la mijlocul lunii august.

„Estimăm o creștere în perioada următoare, fără să avem posibilitatea unei predicții extrem de riguroase. Avem 2 scenarii. Scenariul 1: Vârful acestui mini-val sau val, o să vedem în funcție de numărul de cazuri, o să fie între 7 și 10 august.

Scenariul 2 este mai puțin optimist, în care vârful acestui val va fi spre sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie, cu un total săptămânal de cazuri de circa 70.000 de mii, asta înseamnă 10.000 de cazuri pe zi. Rămâne de văzut dacă acest lucru se va confirma în acest fel. Din ce am citit, prezumția este că vârful acestui val în Europa va fi undeva la sfârșitul lunii iulie. Știți că noi avem un decalaj de circa 2 săptămâni față de restul UE. Din cauza asta, un scenariu rezonabil probabil că o să fie între 14 și 21 august. Acestea sunt date care sunt pur informative, nu reprezintă niciun fel de angajament”, a declarat ministrul.

În săptămâna 27 iunie – 3 iulie 2022 au fost confirmate peste 7.700 de cazuri de COVID-19, dintre care peste 1.300 au fost persoane reinfectate cu virusul SARS-CoV-2.

La ATI au fost internate 52 de persoane, dintre care 25 au fost persoane nevaccinate, iar în spitale au fost internate 922 de persoane. Au fost raportate în această perioadă 16 decese, niciunul din județul Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 980

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Lemurian Leurdă

Acum 1 an

Clar... inchideti voi lumea iar in casa, lichelelor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus