Marţi,
04.10.2022
Parțial Noros
Acum
12°C

Sibiul nu suferă de secetă. Sunt peste 12 milioane de metri cubi de apă în barajul de la Gura Râului, ”80% din capacitatea totală”

Sibiul nu suferă de secetă. Sunt peste 12 milioane de metri cubi de apă în barajul de la Gura Râului, ”80% din capacitatea totală”

Barajul de la Gura Râului, care asigură alimentarea cu apă a Sibiului și a altor comune din județ este aproape plin și nu vor fi probleme cu alimentarea cu apă, asigură directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu, Liviu Tudor.

”În acest moment avem în barajul de la Gura Râului peste 12 milioane de metri cubi de apă, ceea ce reprezintă peste 80% din capacitatea totală a barajului. Să nu mai intre niciun fel de debit în baraj și tot vom putea asigura alimentarea cu apă pentru o lungă perioadă de timp, de aici înainte. La Sibiu nu avem niciun fel de probleme legate de alimentarea cu apă, localitățile care au alimentare cu apă în sistem centralizat nu au trimis notificări cu restricții privind consumul de apă. Ce am prognozat noi pentru sfârșitul lunii iulie, vedem acum că suntem în grafic, chiar puțin deasupra programului”, a declarat Liviu Tudor, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu.

Finalizat în 1980-1981, barajul de la Gura Râului alimentează cu apă orașul Sibiu și comunele Gura Râului, Cristian, Șura Mare, Ocna Sibiului si Șelimbăr. Produce, de asemenea, energie electrică, la centrala Cibin, de 3,7 MW.

Lacul se întinde pe o suprafață de 68 de hectare și are o capacitate totală de 15,5 milioane metri cubi de apă.

Sursa foto: Turnul Sfatului

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Adrian

Acum 2 luni

Traiasca Gura Raului si gurenii ca tare cumsecade sunt cu noi nu tin apa doar pentru ei.... : )

Raspunde

Un gurean care a lucrat la construcția barajului

Acum 2 luni

Alin Bratu ai uitat să menționezi că și Orlatul este alimentat cu apă din barajul de pe Cibin construit în amonte de comuna Gura Râului. Eu am lucrat prin muncă volumusai în august 1979 la Șantierul Național al tineretului Baraj Gura Râului. Ce vârstă aveai tu în 1980?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus