Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

108 animale sterilizate în prima zi. Campania de castrări din Șura Mare continuă

108 animale sterilizate în prima zi. Campania de castrări din Șura Mare continuă

Asociația „Animal Life” a început, de ieri, o nouă campanie de sterilizare a animalelor cu sau fără stăpân, în comuna Șura Mare.

Campania este programată să dureze până în 17 iulie și este finanțată de Asociația Susy Utzinger Stiftung fur Tierschutz iar operațiile de castrare sunt efectuate de echipa de medici de la SUST Orphan Animal Clinic at Green Vetcare. „Lucrăm cu una dintre echipele de medici în care avem foarte mare încredere, ei vin să lucreze împreună cu noi în fiecare an. Lucrăm la foc continuu, câte 12 ore pe zi, împreună cu inimoșii voluntari ai asociației și reușim zilnic să sterilizăm peste 100 de animale”, spune Andreea Roseti, președintele asociației „Animal Life”. În prima zi a campaniei au fost sterilizate 108 animale.

Sterilizarea animalelor de companie, a câinilor în special, a devenit o obligație legală prin noua lege pentru protecția animalelor. „Vrem ca oamenii să înțeleagă că venim în sprijinul lor, că îi ajutăm cu titlu gratuit să intre în legalitate, pentru că au obligația să își sterilizeze animalele. Sperăm ca prin aceste campanii de sterilizare repetate să ajungem în situația în care să nu mai adunăm animale abandonate de pe stradă, pentru că asta facem de 15 ani și sperăm să se oprească la un moment dat”, mai spune Andreea Roseti.

Campania se desfășoară în sala de sport din incinta școlii generale din Șura Mare, pusă la dispoziție de primăria comunei. Castrările sunt gratuite.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus