Duminică,
02.10.2022
Partial Noros
Acum
12°C

FOTO-VIDEO Platformă publică pentru deșeuri, loc de pelerinaj pentru cine aruncă moloz. Reacția Poliției Locale

FOTO-VIDEO Platformă publică pentru deșeuri, loc de pelerinaj pentru cine aruncă moloz. Reacția Poliției Locale

O platformă publică pentru aruncarea deșeurilor, aflată în cartierul Broscărie, a devenit în ultimele săptămâni un fel de loc de pelerinaj pentru sibienii care vor să scape de deșeuri din construcții.

Un cititor al ziarului nostru ne-a transmis de-a lungul ultimelor două săptămâni o mulțime de fotografii și clipuri video în care se observă cum cetățeni din tot orașul vin și aruncă deșeuri provenite din construcții și obiecte de mobilier la platforma publică de gunoi.

”Se cară moloz din toate blocurile și imobile în Broscărie. Este vorba despre platforma din spatele blocului numărul 7 de pe strada Ștefan cel Mare”, spune Ioan. B., în sesizarea comunicată prin intermediul aplicației TS.

masina aruncat gunoi

Platforma respectivă se află în spatele blocurilor, în vecinătatea unui teren viran și majoritatea oamenilor profită de faptul că zona este puțin circulată.

De asemenea, mulți sibieni merg și descarcă mașinile la platforma respectivă.

Reacția Poliției Locale

Reporterul Turnul Sfatului a cerut un punct de vedere pe această temă reprezentanților Primăriei Sibiu, mai ales că au anunțat recent că Poliția Locală a aplicat mai multe amenzi celor care se debarasează ilegal de moloz.

”De la începutul anului până în prezent, polițiștii din cadrul Serviciului Public de Poliție Locală au aplicat 3 amenzi de câte 10.000 de lei fiecare unor cetățeni care au aruncat deșeuri din construcții la platforma publică de pe strada Prof. Aurel Popa. În urmă cu câteva zile, polițiștii locali au identificat încă un sibian care a aruncat la platforma de pe strada Muncel deșeuri rezultate în urma demolării. Acesta urmează să fie amendat”, au explicat reprezentanții primăriei.

În urma sesizărilor transmise, Poliția Locală va monitoriza și platforma menționată mai sus.

„În ceea ce privește situația de la platforma din zona Broscărie, ilustrată în filmele transmise, Poliția Locală va verifica zona mai des pentru a-i identifica pe cei care comit astfel de fapte”, mai spun reprezentanții municipalității.

Cu această ocazie, reprezentanții Primăriei reamintesc sibienilor care observă astfel de situații că au posibilitatea să anunțe incidentul la dispeceratul Poliției Locale, la numărul de telefon 0369-911 pentru a putea fi trimis, în regim de urgență, un echipaj la fața locului. De asemenea, se poate utiliza și Sibiu City App, unde se pot încărca și fotografii.

Cum scapi legal de moloz

Reamintim modul corect de gestionare a molozului și resturilor din construcții:

Dacă aveți de aruncat deșeuri voluminoase, periculoase, din construcții sau alt tip de deșeuri care nu pot fi depozitate la platforma de colectare a deșeurilor menajere, apelați la operatorul de salubrizare Soma.

Veți încheia un contract cu acesta pentru transportul și depozitarea corectă a deșeurilor. (Date de contact Soma: telefon - 0269.988, 0269.562.056, 0723.634.932, e-mail - sibiu@soma.ro sau formularul de contact de pe https://www.somasibiu.ro/contact/.)

De asemenea, puteți să aruncați aceste deșeuri în cadrul campaniilor speciale pentru colectarea deșeurilor voluminoase și respectiv periculoase, organizate de operatorul Soma pe parcursul anului.

mobila aruncata sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Tanti rezi

Acum 2 luni

bai voi sunteti intregi la cap ?? Pentru un sac de moloz intr-un an, sau poate doar jumate de sac sa facem contract cu Soma? Cat e sacul de moloz colectat ? Nu mai bine face primaria platformele de care s-a tot vorbit de ani de zile, unde ceteteanul poate duce cu masina personala astfel de deseuri care nu incap in pubele si astfel toata lumea castiga inlusiv mediul?? Pentru ca de maine unii din cei in atare situatie nu se vor mai duce la platforme stiind ca sunt filmati ci vor arunca molozul fara nici o ezitare in rauri, paduri sau pe camp. primarie da c***t !
Raspunde

Un sibian

Acum 2 luni

Exact! vei plăti DOAR pentru un sac de moloz. Alții Vor plăti pentru 5 TONE! Iar alții care NU generează moloz DELOC NU vor plăti. E o aplicare a principilui Plătește cât arunci, un fel de variantă a principiului, mai general, Poluatorul plătește. Desigur că ai dreptate într-o privință, cu siguranță mulți se vor încerca să arunce molozul în alte locuri și mulți vor reuși. Dar aici ar trebui să intervină rolul autorităților, al Poliției Locală și nu doar al lor. Dar spiritul civic aproape a dispărut!
Raspunde

Ghitza

Acum 2 luni

molozul sau gunoiul rezultat de la constructii sau renovarii se pot duce la platforma din dealul daii. https://www.turnulsfatului.ro/2019/08/06/aproape-zece-ha-si-jumatate-de-milion-de-euro-sibiul-are-primul-depozit-pentru-deseurile-din-constructii-148234
Raspunde

S N

Acum 2 luni

Problema este generalizata in SB. Sunt multe masini (mari, mici, dube) care opresc si la platforma din Terezian de la Belissima si arunca moloz si alte resturi din constructii.
Raspunde

Primaria e agentul de vanzari al Soma !

Acum 2 luni

normal ca e problema generalizata cata vreme primaria nu ofera posibilitati omului de rand sa NU arunce aiurea cantitatile mici de materiale de constructii. Actualmente ori conduci tot orasul pana pe pe dealul daii la un depozit privat obscur - care nu are site, program sau tarife afisate, fie comanzi un container de la protejatii primariei - Soma de vreo 3 sau 5mc cu minim 600 de lei - tu avand doar un sac de moloz de aruncat, fie iti bagi picioarele in ea primarie si ajungi sa arunci undeva in natura unde nu sunt camere de filmat.
Raspunde

Un sibian vero

Acum 2 luni

Pai si cum mai face avere tanti Turcan pe spinarea noastra( ca doar nu credeti ca preturile exagerate votate in consiliu din SB sunt pentru bunastrea sibienilor), daca se vor face acele platfome de colectare gratuite unde sa poata duca omul de rand deseurile? Nu de altceva da taxe pe care le plateste sibianul la Civitas Cibinum sunt de parca am stam la Viena(Bucurestiul are taxe mai mici ca la Sibiu...a se vedea impozite, tarif gunoi ,apa canal etc) !!Traiasca Soma si averea "obsteasca"
Raspunde

Claus

Acum 2 luni

Short story long...problemele cetatenilor cresc solutiile administrative bat pasul pe loc,molozul nu e o problema rara sau insignifianta,de ani de zile e o problema,deci gasiti solutii,daca nu,acasa ba. E greu sa pui un container la 3-5 strazi pt asta?E greu sa dezvolti o aplicatie prin care sa poti chema o masina,in functie de volum sa iti ia de acasa gunoiul? E greu sa gasesti un administrator zonal care sa se ocupe indeaproape de problemele cetatenesti?Pesemne ca v-a batut aerul conditionat in ceafa si v-ati aburit precum un televizor pe lampi si vi s a ars trafu de linie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus