Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Din ce în ce mai puțini turiști la Păltiniș: „Simțim o schimbare”

Din ce în ce mai puțini turiști la Păltiniș: „Simțim o schimbare”

Stațiunea Păltiniș a înregistrat în acest an o scădere vizibilă a turiștilor spre deosebire de anii trecuți. Acest lucru se observă atât în staținile de la munte, cât și pe litoral, scrie Digi 24.

Cornel Posea, manager de hotel din Păltiniș a declarat că turiștii s-au împuținat și că mulți dintre cei care veneau des în stațiune acum ajung din ce în ce mai rar.

„Simțim o schimbare a turiștilor sau simțim că turiștii, cei care se întorceau mai des la noi, poate vin acum mai rar. Și vin alții care încă nu ne-au vizitat sau ne descoperă abia acum. E clar că anii sunt diferiți. În acest moment, cred că peste tot au scăzut gradele de ocupare și cererea pe turismul intern”, a spus acesta pentru Digi 24.

Aceeași situație se întâmplă și în pensiunile din Maramureș.

„Dacă este de 30% în acest moment. Numărul turiștilor este foarte mic în această perioadă față de anul trecut, față de anii de dinainte de pandemie. În mod cert, principala cauză este cea a puterii de cumpărare a oamenilor, având in vedere inflația și creșterea prețurilor”, a declarat Liliana Topan, proprietar de pensiune din Maramureș.

Și la Cavnic sunt mai puține rezervări, cu aproximativ 40% față de anul trecut.

„Dacă înainte puteam să facem o previziune și apăreau cu două-trei luni înainte lumea își rezerva, acum se întâmplă aproape de pe o săptămâna pe cealaltă dacă sună să-și facă rezervări. Noi am fost și nevoiți să ridicăm prețurile de la începutul anului, se ține mult de bani, pentru că se prefigurează a urma o recesiune economică, o criză și lumea este destul de speriată”, a spus Adrian Moldovan, proprietar de pensiune.

Specialiștii din turism spun că această scădere a numărului de turiști se datorează și faptului că restricțiile de călătorie au fost ridicate, iar mulți români au optat pentru destinații din afara țării.

Cererea pentru vacanţe pe litoralul românesc a scăzut în acest an cu aproximativ 30%, iar cea mai mare scădere este în stațiunea Mamaia.

Citește și: Turismul în Sibiu: Au dispărut străinii. Pe lângă problema războiului, ”orașul nostru nu e asimilat cu un loc în care să poți face o baie”

ANAT: Rezervările pentru turismul intern au scăzut mult în iulie. Românii preferă să meargă şi în alte destinaţii

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

Canaris

Acum 1 an

Evident că traim mugurii unei crize.... Cât de mult sânge o să curgă tura asta nu știu....Și la Romanica petrecerea bugetară continuă.... Cu tichete de vacanta și toate celelalte.... Nu cred ca o să mai aibă vreun politician @oitele lu Base sa oprească petrecerea.... Cu cât se va opri mai târziu o să fie mai rău pentru toata lumea..
Raspunde

Justin

Acum 1 an

Stiti de ce ?pt ca e mai ieftin in elvetia ,nu mai vb de Franta .daca jupoi cativa turisti se cam duce vestea ,.asta e deosebirea dintre evrei si noi ,ei vor putin dar des ,pe cand noi unul si i-ai tot .
Raspunde

ValKer

Acum 1 an

Ai vost vreodata in Elvetia ? Habar n-ai despre ce vorbesti. Probabil nu mai urca oamenii si nu se mai plimba, fiindca a crescut pretul carburantilor.... multumita globalistilor. O sa ajungem sa nu mai iesim din casa si sa stam la netflix, ca bovinele... ca "suntem liberi"...
Raspunde

Lil

Acum 1 an

Pentru ce sa vina? Sa va vada jegul de “statiune”? Paltinisul este in paragina. **** Paltinis SA si mizeria de la telescaun. Ce sa vada acolo? Ce sa faca? 400-700 lei pe noapte, ba chiar mai mult! *** care promit marea cu sarea pentru paltinis, la fiecare rand de alegeri. Ca apoi sa se intample nimic! Arena Platos, “cel mai cool” resort, care este defapt cel mai scum derdelus. Ce sa vada ce sa faca? Drumetii si trasee montane au si in alta parte. Oferiti servicii de top daca vreti bani. Oferiti experiente. Oferiti respect si apoi poate se vor intoarce. Altfel ajungeti ca si Mamaia ;) si asta pe buna drepatate.

Raspunde

Gica contra

Acum 1 an

Asta e strategia! Le umflam unora banii cu serviciile noastre proaste, dar scumpe, apoi mai vedem noi... Ați văzut.... turiști tot mai puțini.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

E greu. Fără istorie, cultura si civilizație nu atragi turiști.
Raspunde

L

Acum 1 an

Hotelul d-lui Posea cu 1000 lei camera/noapte , jecmaneala pe fata ***** !

Raspunde

Sibian SB

Acum 1 an

Situatia asta se cam întâmplă momentan in toate stațiunile si zonele de pensiuni din țara. Romanii care isi mai permit iesiri in stațiuni la hoteluri si pensiuni o cam fac in străinătate sezonul acesta, cam asta prezintă toate stirile.Probabil si pt ca acolo poate sunt oferte bune dar si pt ca au fost restricții si acum nu mai sunt. Păltiniș e una (si e semi-paragina), tine se Sibiu..., iar Păltiniș-Zona Platos (da, unde e si resortul Arena) e altceva, tine de Poplaca și oamenii care au investit acolo se agita cum pot si lucrurile mișcă, pot fi gasite si preturi decente la pensiuni cu conditii mai mult decat decente (180-200lei) si cu priveliști superbe. Poteci și trasee sunt, doar sa vrei sa mergi. Da, cu mult mai multa implicare din partea Consiliului județean, a Poplacii si a Sibiului (+Cristian si Rasinari), se poate avansa f mult, planuri frumoase au si cei de la Arena, e mult de munca dar zona se poate dezvolta f mult. Ff posibil ca in putini ani sa se ajunga la preturi ff mari in alte tari si multi dintre romani sa aleaga printre altele si zona Sibiu si Păltiniș + Platoș. Asteptam sa se realizeze ceea ce s-a propus, de catre Sibiu si de catre Poplaca, cu banii europeni deja aprobați pt respectivele proiecte. Altfel, demisiile...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus