Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Simone Tempestini a câştigat Raliul Sibiului, pentru al treilea an consecutiv

Simone Tempestini a câştigat Raliul Sibiului, pentru al treilea an consecutiv

Simone Tempestini s-a impus autoritar, pentru al treilea an consecutiv, în Raliul Sibiului, și a revenit spectaculos în lupta pentru titlu odată cu pasul greșit făcut de Sebastian Barbu, doar al patrulea pe teren propriu, acesta pierzând și titlul de lider provizoriu în favoarea lui Andrei Gîrtofan.

Potrivit site-ului Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, după două abandonuri consecutive, Tempestini a revenit la Skoda Fabia Rally2 Evo și nu a avut emoții de-a lungul celor două zile de concurs ale primei runde pe macadam din actuala ediție de campionat. Datorită acestui succes, clujeanul l-a egalat la numărul de victorii all time pe Titi Aur, care s-a impus aici de 4 ori.

Cu PS1 anulată din cauza problemelor de securitate, campionul național en-titre s-a impus în 8 din cele 9 probe, care s-au desfășurat în Sibiu. Sebastian Barbu (Skoda Fabia Rally2) a reușit să fie cel mai rapid pe cea mai așteptată probă a raliului, Șanta de noapte, unde l-a devansat cu o secundă pe Tempestini.

Sibianul a stat în permanență în spatele liderului,  însă o pană pe PS8 a fost similară cu o întârziere de aproape 3 minute, care au dus la pierderea podiumului la raliu, dar totodată și locul 1 în clasamentul general al Campionatului Național de Raliuri Betano. De această ocazie au profitat Bogdan Marișca (Skoda Fabia Rally2), care a încheiat al doilea, la 04:39,3 în spatele lui Tempestini, și Andrei Gîrtofan (Skoda Fabia Rally2), la 06:05,3 în urma câștigătorului. Podiumul l-a readus pe Gîrtofan jr pe prima poziție în topul provizoriu al sezonului 2022.

De patru ori campion național absolut consecutiv al Bulgariei, din 2018 și până în 2021, Mladen Angelov, a încheiat al cincilea la Sibiu, la a treia sa prezență în CNR Betano. Acesta a primit o penalizare de 10 secunde imediat după super specială, astfel că a fost depășit de Barbu, diferența dintre cei doi fiind de 5,9 secunde în favoarea românului, mai scrie sursa citată.

După primele cinci etape, clasamentul general din CNR Betano arată astfel:

Andrei Gîrtofan 158,2p
Sebastian Barbu 153,6p
Simone Tempestini 119p
Bogdan Cuzma 93.2p
Mihai Manole 93p

foto Raliul Sibiului/facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Justin

Acum 1 an

Asa și? A mai scăpat încă o data cu oasele întregi ,dar poluarea ?! Ce or fi având ăștia cu organizațiile de mediu de nu sar în capul primăriei?ce mare aport a adus orașului decât brambureala peste tot și cum spuneam poluare la maxim pt ca o mașină modificata consuma cât vreo 20 normale .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus