Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
8°C

Tabere de vară gratuite pentru elevii romi din cinci școli din județul Sibiu

Tabere de vară gratuite pentru elevii romi din cinci școli din județul Sibiu

În lunile iulie și august, elevii școlilor din localitățile Iacobeni, Netuș, Noiștat, Brădeni și Târnava, au ocazia de a participa gratuit în taberele de vară organizate la Centrul de Agrement pentru Tineret RÎU SADULUI prin proiectul „Punți în dezvoltare”, proiect realizat cu sprijinul financiar primit prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor, ce se va desfășura până în luna iunie 2023.

Obiectivul proiectului urmărește creșterea gradului de incluziune socială și diminuarea ratei excluziunii în cadrul comunităților rrome și nerrome prin inițiative specifice de informare și activități practice adresate copiilor, părinților și cadrelor didactice din cadrul școlilor partenere.

„Ne propunem să contribuim pe lângă creșterea gradului de incluziune socială, la reducerea absenteismului școlar, la promovarea valorilor sociale precum toleranța, anti-discriminarea, democrația și cetățenia activă. De asemeni ne propunem să educăm beneficiarii proiectului prin alinierea și integrarea drepturilor omului și ale copilului. Activitățile de informare și educare au că premise tehnicile predării centrate pe elev, promovarea școlii incluzive și predarea într-un mediu multi-cultural, educația non-formală, tehnici specifice
psihoterapiei. Prin activitățile propuse, precum jocuri, activități de dezvoltare personală, ateliere creative și educative, ne propunem să le arătăm copiilor stiluri de viață sănătoase, care să le modeleze gândirea și comportamentui pentru a deveni adulți responsabili și implicați. Mai mult de atât, pentru majoritatea copiilor, această experiență este unică și va rămâne cu siguranță un punct de reper în viețile lor”, au transmis membrii echipei de proiect.

Organizatorii promit că pe lângă concursurile sportive, atelierele multiculturale, de creație, teatru forum, sesiuni de igiena dentara si de prim ajutor, taberele vor cuprinde serate de film, karaoke, talent show și nelipsitul foc de tabăra.

De asemenea doresc să le mulțumească celor care au răspuns promt la invitațiile adresate și sponsorilor din partea Universității Lucian Blaga, Facultatea de Medicină- Dr. Maria Popa, Dr. Arina Vinereanu - Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică din România, dl. Radu Pau -  Direcția Județeană Pentru Sport Și Tineret Sibiu, antrenor fotbal Leii Sură Mică – dl.Alexandru Precup și mulți alții.

Fundația CEIR implementează proiectul cu numele "Punți în dezvoltare", nr. 2021- EY-PICR-0005, proiect realizat cu sprijinul financiar primit prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor, ce  urmărește să genereze o multitudine de efecte pozitive și de lungă durată în școlile partenere, dar și asupra persoanelor implicate direct sau indirect în activități. Proiectul se desfășoară între lunile martie 2022 – iunie 2023 în cinci unități școlare partenere din județul Sibiu: Liceul Tehnologic Iacobeni, Școala Gimnazială Târnava, Școala Gimnazială Brădeni, Școala Primară Netuș, Școala Gimnazială Noiștat, care au un procent de minimum 20% de elevi înscriși de etnie romă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus