Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Începe ARTmania. Ce trupe urcă anul acesta pe scena din Piața Mare și care sunt regulile de acces

Începe ARTmania. Ce trupe urcă anul acesta pe scena din Piața Mare și care sunt regulile de acces

Weekend-ul acesta ARTmania revine la Sibiu. 14 trupe internaționale, evenimente culturale, activități creative și premii vor întregi cea de-a 15-a ediție a evenimentului.

La ARTmania Festival 2022, fanii îi vor putea asculta în Piața Mare din vechea cetate a Sibiului pe unii dintre cei mai apreciați artiști ai momentului: Mercyful Fate, Meshuggah, Transatlantic, Testament, Cult of Luna, Leprous, The Pineapple Thief, Stoned Jesus, The Vintage Caravan completate de Alternosfera, Bucovina, Dordeduh, Taine și de tânăra trupă sibiană Revolver.

Seminar de fotografie susținut de Miluță Flueraș

Participanții la festival pasionați de fotografie pot afla mai multe despre încadratură, expunere, compoziție și despre cum poți face poze reușite chiar și cu telefonul, de la unul dintre cei mai cunoscuți fotografi de evenimente de la noi: Miluță Flueraș.

Seminarul va avea loc sâmbătă, 23 iulie 2022, cu începere de la ora 10:00 în sala de proiecții multimedia din Casa Albastră a Muzeului Brukenthal din Piața Mare (Piața Mare nr. 5, Sibiu). Participarea este gratuită pentru participanții la ARTmania în baza brățării de festival, în limita locurilor disponibile.  

Expoziții, activități de lectură, vizite la muzee și proiecții de filme

Pentru ca expriența culturală să fie completă, între concerte, studenții cu brățară de festival vor putea vizita gratuit expoziții special pregătite cu ocazia ARTmania și vor avea acces în spațiile expoziționale ale Complexului Național Muzeal ASTRA - detalii complete aici.

De asemenea, cinefilii vor putea viziona gratuit, în limita locurilor disponibile, filme premiate internațional, oferite de Biblioteca Județeană ASTRA. Acestea vor fi proiectate în zilele de sâmbătă (23 iulie) și duminică (24 iulie), în Casa Albastră a Muzeului Brukenthal din Piața Mare (Piața Mare nr. 5, Sibiu).  

Reguli generale de acces la ARTmania Festival 2022 pentru publicul larg 

Accesul publicului în perimetrul festivalului va putea fi făcut în cele trei zile de festival (22, 23 și 24 iulie 2022), în intervalul orar 17:00 - 00:00. Maratonul concertelor de pe scena principală din Piața Mare va începe în fiecare zi de la ora 19:00.

Pentru a intra în spațiul special amenajat pentru festival, publicul trebuie să prezinte în momentul accesului pe porțile festivalului un bilet, un abonament sau o invitație valabilă care poate fi folosită de o singură persoană, o singură dată.

Acestea vor fi preschimbate în brățară de acces în momentul intrării în zona de festival și permit intrarea doar în zona de concerte și la evenimentele conexe ARTmania Festival.

Biletele/ abonamentele/ invitațiile se pot preschimba în brățări și la centrul de informare a festivalului, ce va fi deschis pe toată durata evenimentului. Info Point-ul ARTmania Festival, va fi amplasat față în față cu Muzeul Național Brukenthal, din Piața Mare, Sibiu și va funcționa în fiecare zi de festival, între orele 12:00 – 00:00 (22-24 iulie 2022).

Purtarea brățării este obligatorie pe toată durata festivalului, iar aceasta va fi verificată, atât la intrarea în festival, cât și în interiorul acestuia. Ruperea, deteriorarea sau pierderea brățării anulează dreptul de participare și accesul posesorului în festival. Pentru a reintra va fi nevoie de achiziționarea unui nou bilet și preschimbarea acestuia într-o nouă brățară. Brățările nu sunt transmisibile către o altă persoană și permit accesul doar în zonele marcate corespunzător.

 

Participanții la ARTmania Festival sunt obligați să se supună controlului corporal sumar și să permită controlul bagajelor. Participanții trebuie să dețină asupra lor un act de identitate valid pentru a face dovada vârstei legale.

Este interzis accesul cu bagaje de mari dimensiuni, ghiozdane sau rucsaci voluminoși. Dimensiunile acceptate pentru bagaje sunt 21 cm (lungime) x  29 cm (înălțime) x 12 cm (lățime).

Organizatorii își rezervă dreptul de a interzice accesul persoanelor violente, aflate într-o stare avansată de ebrietate sau a participanților sub 16 ani neînsoțiți de un adult. De asemenea, organizatorii își rezervă dreptul de a nu permite accesul în festival celor care refuză controlul de securitate sau persoanelor care sunt suspecte de punerea în pericol a celorlalți participanți sau a bunei desfășurări a festivalului.

Copiii cu vârste de până la 12 ani împliniți au acces gratuit în perimetrul festivalului dacă sunt însoțiți de un părinte/ tutore legal cu un bilet/ abonament valid, un act doveditor al vârstei copilului și un acord parental completat (declaratia pentru minori) și semnat de părinte. Acordul parental poate fi descărcat de pe website-ul festivalului, în secțiunea de Regulament festival, document accesibil pe următorul link: declaratia pentru minori 

Accesul tinerilor participanti cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani se realizează în baza unui bilet valid și este permis doar dacă sunt însoțiți de o persoană adultă cu un bilet/ abonament valid și cu acordul parental (declarația pentru minori) completat și semnat de către un părinte/ tutore legal. Acordul parental pooate fi descărcat de pe website-ul festivalului, în secțiunea de Regulament festival, document accesibil pe următorul link: declaratia pentru minori 

Accesul copiilor sub 7 ani este gratuit dacă sunt însoțiți de un adult cu un bilet valid și cu o copie a unui act doveditor a vârstei copilului. Părinții sau însoțitorii sunt responsabili pentru siguranța copiilor, organizatorii nefiind responsabili pentru eventualele incidente. Este recomandată purtarea căștilor de protecție sau a dopurilor de urechi pentru copiii sub 10 ani.

Regulamentul complet al ARTmania Festival 2022 poate fi consultat pe website-ul oficial al festivalului (www.artmaniafestival.ro) prin accesarea secțiunii “Regulament festival” din meniul principal al website-ului.

Abonamente și bilete pe zile pentru ediția aniversară a Festivalului ARTmania sunt disponibile spre vânzare:

- Fizic - la intrarea în festival: de la Info Point-ul ARTmania Festival amplasat față în față cu Muzeul Brukenthal, vineri (22 iulie 2022) – sâmbătă (23 iulie 2022) și duminică (24 iulie 2022), între 12:00 – 00:00.

- Online de pe ro, ambilet.ro, eventim.ro, entertix.ro și iabilet.ro.

Toate abonamentele achiziționate pentru festivalul ARTmania în perioada 2019-2021 rămân valabile pentru ediția din 2022 a acestui eveniment, fără modificări suplimentare de cost sau de altă natură.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

F-Art-H Mania

Acum 1 an

De ce intr-un spatiu public, Piata Mare, este ingradit accesul oamenilor, pentru a se desfasura un eveniment ce presupune achizitie de bilet sau abonament. De ce daca un astfel de eveniment nu este gratuit, nu se desfasoara intr-o alta locatie mai usor de delimitat, controlat si care din start se preteaza pentru acces cu bilet sau abonament cum ar fi de exemplu stadionul Obor. De ce eu cetatean sa nu am voie sa intru in piata in zona delimitata decat daca platesc bilet. In Piata Mare este un spatiu comun si ar trebui permisa desfasurarea doar a evenimentelor gratuite iar cele cu acces platit sa fie mutate in alte locatii!!!!
Raspunde

Nemo

Acum 1 an

Daca va amintiti, marele conducator national, fost local, afirma ca in centrul Sibiului toate evenimentele culturale vor fi gratuite. Probabil ca: a) Acesta e un eveniment comercial; b) Actuala conducere a primariei nu da 2 bani pe spusele predecesorului; c) Ambele raspunsuri sunt corecte
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Pentru ca nu e gata stadionul. Dar si atunci va fi o mizerie, pt ca , cum se intampla in curand la Craiova si Cluj, echipele care joaca pe stadioanele alea vor trebui sa joace acasa in alta parte cel putin 2 etape pt fiecare festival care se tine pe stadion. Propun sa se faca pe camp, pe langa Drumul Hotilor. Eventual unde se va construi peste mult timp spitalul judetean. Acolo nu deranjeaza pe nimeni, daca nu se face fix langa blocuri.
Raspunde

Ioana B.

Acum 1 an

nu exista eveniment gratuit, ci evenimente cofinantate de primarie, Artmania nu e
Raspunde

Eu

Acum 1 an

F-Art-H Mania comunistule. Pai artiștii aia vin pe gratis? O data pe an e ei atunci te deranjează? Ia date încolo.
Raspunde

Ronin47

Acum 1 an

Cred că EU nu a înțeles termenul de GRATIS!!! Caută în DEX ce înseamnă,poate așa îți vine mintea la cap! Și apropo,toată tevatura și cântăreți,etc ii plătește Primăria municipiului Sibiu,și culmea ,neterminați le,tot din banii noștri!!! Bai frate,da numai , super neterminați tot vorbesc aiurea! In centrul orașului,im Piața Mare trebuie organizate festivaluri și spectacole pe publicul larg,gratis,nu așa!!! Parca e pușcărie! Unii au brățară alți nu!!! Dacă ți o rupe cineva sau copilul tau din greșeală,ai pus-o,alți bani,altă brățară! Și uite așa primăria face bani tot pe spatele nostru,deși tot noi plătim pentru acest spectacol prin banii de la buget!!!! Prosteala pe față!!! Merge că doar suntem în România ,și în orașul celui dintâi neterminat și care ne păcălește cum vrea el!!! Rușine!
Raspunde

Carcotel

Acum 1 an

Te oftici ca nu ai avut cascaval de bilet sau ce? 1. Bratara nu se poate rupe, pentru ca nu e de hartie, e dintr-un material sintetic (probabil poly). 2. De intrat in Piata Mare, poti intra si circuli pe langa terase, accesul este limitat doar in perimetrul festivalului (doar nu crezi ca vor fi inchise terasele si nu o sa poata romanu' sa-si indoape matzele in centru din cauza la un festival). 3. Alte intrebari / probleme?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus