Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Peste 2.000 de soldați ruși, încercuiți de ucraineni în Herson. Cer un culoar verde de evacuare

Peste 2.000 de soldați ruși, încercuiți de ucraineni în Herson. Cer un culoar verde de evacuare

În timpul contraofensivei din regiunea Herson, Forțele Armate ale Ucrainei au încercuit trei grupuri tactice de batalion ale Forțelor Armate ale Federației Ruse, inclusiv o companie a forțelor speciale și un grup de tancuri, informează Ziare.com.

Peste 2.000 de militari ruși s-au trezit într-o încercuire operațională în zona așezării Visokopolie. Aceștia au cerut un „culoar verde” din partea ucraineană, scrie The Insider, citând surse din armata ucraineană.

Potrivit interlocutorilor publicației, comandanții ruși au luat legătura cu armata ucraineană și au cerut o ieșire din „cazan”.

Ofensiva armatei ucrainene a fost efectuată în direcțiile Olgino - Kostyrka și Potemkino - Novovoznesenskoe. Până în prezent, au loc ostilități active de-a lungul liniei Arkhangelsk - Zolotaya Balka, în nordul regiunii Herson.

În plus, gruparea de trupe rusești s-a confruntat cu amenințarea încercuirii în apropierea așezării Arhangelsk, unde armata ucraineană a traversat cu succes râul Ingulets, pe malul căruia se află pozițiile forțelor inamice.

Potrivit armatei ucrainene, inamicul a concentrat două grupuri tactice de batalion pe linia de apărare Novovoznesenskoye-Zolotaya Balka. Din cauza deteriorării podului Antonovsky din Herson și a barajului hidrocentralei Kakhovskaya din Nova Kakhovka, trupele ruse nu pot transfera rezervele pe malul drept al Niprului.

Sursele publicației consideră că încercuirea cu succes a inamicului în nordul regiunii Herson va determina cursul întregii contraofensive a Forțelor Armate ale Ucrainei în sudul Ucrainei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1219

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Cucurigu

Acum 1 an

Asta se numește apărare elastica.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus