Joi,
07.12.2023
Partial Noros
Acum
1°C

Doi tineri studenți sibieni și-au început propria afacere cu 1.500 de euro investiție: „Ideea e că oamenii tind să meargă pe produse destul de simpliste”

Doi tineri studenți sibieni și-au început propria afacere cu 1.500 de euro investiție: „Ideea e că oamenii tind să meargă pe produse destul de simpliste”

Alexandra Iurian și Andrei Cojocaru sunt studenți la Psihologie și pasionați de artă. Tot arta a fost cea care a stat la baza micii afaceri pe care au deschis-o împreună, la începutul lunii februarie. Cei doi tineri și-au investit economiile în Creative Wardrobe, un site prin care își doresc să sprijine artiștii și creativitatea lor, imprimându-le lucrările pe haine sau accesorii care sunt puse la vânzare.

Fiind înconjurați de prieteni artiști, ideea de a crea acest business a venit cumva natural. Scopul lor a fost să facă cunoscute, într-un mod special, lucrările artiștilor și să le ofere oamenilor haine și accesorii originale.

„Noi ne-am gândit să începem acest proiect pentru că, în primul rând, avem mulți prieteni artiști și ne plăcea foarte mult ceea ce făceau ei. Doar că de multe ori am observat că lucrările lor tind să nu fie atât de expuse, să fie vândute unicat ori să rămână cumva într-un con de umbră. Ideea de a imprima lucrările lor pe articole vestimentare ne-am gândit că e o posibilitate de a oferi oamenilor o mică bucățică din arta lor”, spune Andrei despre felul în care s-a dezvoltat Creative Wardrobe.

Investiție de 1.500 de euro

În acest moment, Alexandra și Andrei colaborează cu șapte artiști. Au creat site-ul singuri și au investit economiile pe care le-au strâns împreună, aproximativ 1.500 de euro. Au investit atât pentru partea tehnică, cât și pentru a cumpăra materialele și pentru a imprima lucrările pe articolele vestimentare.

„Am investit aproximativ 1500 de euro. Site-ul l-am făcut noi doi, am căutat să reducem costurile cât mai mult pentru că nu am avut un punct de început, nu am avut foarte mulți bani deoparte. A fost spontan și am încercat să învățăm noi să facem cât mai multe singuri”.

Numele site-ului nu a fost ales întâmplător. S-au gândit să exprime tocmai ideea de creativitate și de stil vestimentar creativ.

„Ne-am gândit la acest nume deoarece garderoba creativă ilustra cel mai bine ideea noastră, să transformăm garderoba creativă într-o galerie de artă, piesele vestimentare să ia locul unor tablouri, oamenii să aibă posibilitatea să poarte aceste creații la un preț mult mai accesibil și să se regăsească în ele”.

„Oamenii tind să meargă pe produse destul de simpliste”

Alexandra și Andrei spun că, de cele mai multe ori, oamenii aleg produsele simpliste. Imprimă genți, tricouri și sacoșe în serii mici și vor ca în viitorul apropiat să-și diversifice portofoliul de produse.

„Ideea e că oamenii tind să meargă pe produse destul de simpliste. Merg bine tricourile simpliste, care au un logo mic pe față, imprimeuri pe spate sau elemente minimaliste. Am constatat că oamenii sunt impresionați mai ales de secțiunea de povești ale artiștilor pe care încercăm să o dezvoltăm și să creăm, pentru cei care vor să-și creeze această galerie de artă în garderobă, o privire de ansamblu asupra viziunii artistice”, spune Alexandra.

Au organizat workshop-uri la Sibiu International Street Art Festival

Cei doi sibieni au avut ocazia să organizeze în cadrul ediției SISAF din acest an câteva activități speciale. Feedback-ul primit din partea oamenilor i-a impresionat și i-a încurajat.

„Am organizat o sesiune de live painting la SISAF, am avut un concurs de pictat pe sacoșe, a fost bine primit, au venit oameni de toate vârstele și am fost plăcuți impresionați de rezultat. Am organizat un city hunt prin oraș. Pentru noi a fost o experiență extraordinară și ne-am bucurat de reacțiile pe care le-au avut oamenii”, adaugă cei doi.

Își doresc să creeze o comunitate

Tinerii spun că, în prezent, pentru că sunt la început de drum, toate veniturile pe care le obțin le reinvestesc, fără să aibă profit. Își doresc să creeze o comunitate în jurul afacerii lor și să devină vizibili pentru publicul sibian.

„În primul rând, vrem să educăm tinerii pe partea de artă, să-și aleagă vestimentația în acord cu personalitatea lor. Acolo am putea să aducem noi plusuri, să dezvoltăm partea de wokshop-uri, să creăm comunitatea noastră, să vină la noi pentru activitățile noastre”, concluzionează aceștia.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Muresan

Acum 1 an

Aiureli!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 an

Bravo lor! Arta in hazna.
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

Felicitari! Mult scucces !
Raspunde

Sparrow

Acum 1 an

Bravo! Eu sustin vehement libera initiativā in detrimentul lagārelor de concentrare numite corporatii
Raspunde

CA

Acum 1 an

Grija la exprimare...''SIMPLIST'' definitia din DEX: 1. (Despre concepții, raționamente, metode etc.) Care consideră lucrurile superficial, unilateral, neglijând uneori aspectele esențiale. sinonime: superficial sărac unilateral 2. (Despre oameni și manifestările lor) Care este lipsit de complicații și de subtilități intelectuale; care judecă în mod simplist sau face dovada unei astfel de judecăți.
Raspunde

Nonick

Acum 1 an

Ce te astepti de la niste simplisti care au reinventat tricourile personalizate :) Chiar, povestea lui Klimt n-am vazut-o, ca e primul artist pe care il vezi pe site.
Raspunde

SoferAiurit

Acum 1 an

Fara suparare dar chiar hateri asa ca la sibiu nu prea există. O idee de afacere, un pic reinventata si promovata. Si apoi va plangeti de soarta, in general, ca nu aveti ce manca. Macar tinerii aia au miscat ceva in sens bun.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus