Duminică,
02.10.2022
Innorat
Acum
14°C

VIDEO Iohannis, la Haferland, sărbătoarea sașilor: despre România Educată, turism cultural și schimbări climatice

VIDEO Iohannis, la Haferland, sărbătoarea sașilor: despre România Educată, turism cultural și schimbări climatice

Aflat la Săptămâna Haferland, eveniment inițiat de unul din apropiații săi, președintele Klaus Iohannis a rostit câteva cuvinte în cursul zilei de duminică.

Spre exemplu, a spus că este foarte important ca fiecare dintre noi să conştientizeze pericolul pe care îl reprezintă efectele schimbărilor climatice, adăugând că avem responsabilitatea de a ne proteja planeta şi resursele. 

"În ultima perioadă resimţim din ce în ce mai mult efectele schimbărilor climatice şi este foarte important ca fiecare dintre noi să conştientizeze pericolul pe care îl reprezintă acestea. Avem responsabilitatea de a ne proteja planeta şi resursele şi de aceea trebuie să dezvoltăm comunităţi sustenabile şi reziliente, cu respect faţă de mediul înconjurător", a declarat Iohannis la Festivalul "Săptămâna Haferland" de la Criţ, judeţul Braşov.

Iohannis vede împlinindu-se ”România educată”

Aflat la ultimul mandat de președinte al țării, Iohannis a apreciat că a început implementarea proiectului ”România educată”, proiect pe care l-a numit ”de suflet”. "Mă bucur că Guvernul întreprinde în această perioadă paşi concreţi pentru implementarea proiectului meu de suflet, România Educată. Legile şi normele de aplicare pentru implementarea acestui proiect trebuie să reflecte nu doar litera, ci şi spiritul său incluziv, în care valorile fundamentale în construcţia şi practicile sistemului de educaţie sunt respectate. Aşa cum am spus în repetate rânduri, doar împreună putem construi România Educată de mâine. Aşadar, toată această perioadă de dezbatere publică este esenţială pentru ca, la finalul ei, să nu avem doar un pachet legislativ închegat, ci şi un proiect care se bucură de o susţinere publică largă", a adăugat preşedintele Iohannis.

Turismul cultural – o șansă

Organizat la Criț (județul Brașov) și alte sate din împrejurimi, festivalul ”Săptămâna Haferland” are rolul de a promova tradițiile și obiceiurile comunității săsești. Aflat la a zecea ediție, evenimentul este inițiat de către Michael Horst Schmidt, fondatorul și principalul acționar al Bavaria Cars, reprezentat al producătorului de mașini BMW în România.

Iar Iohannis a arătat că România va continua să apere drepturile şi interesele minorităţilor sale şi să depună eforturi pentru a construi o societate cât mai incluzivă şi tolerantă.

"În România anului 2022, cultura şi tradiţiile minorităţilor naţionale sunt apreciate şi promovate, iar plusvaloarea adusă de acestea este recunoscută de societate. Într-o societate modernă şi democrată dialogul intercultural este în firescul lucrurilor şi devine sursă a prosperităţii. România va continua să apere drepturile şi interesele minorităţilor sale şi să depună eforturi pentru a construi o societate cât mai incluzivă şi tolerantă”.

Tradițiile și specificul locurilor românești reprezintă un activ activ economic esenţial în atragerea de investiţii, mai consideră șeful statului.

"Turismul şi organizarea de evenimente tematice sunt modalităţi excelente de a încuraja şi de a asigura accesul la patrimoniul cultural, iar acest lucru este valabil deopotrivă la nivel naţional şi la nivelul comunităţilor locale. Istoria, tradiţiile şi cultura noastră devin un activ economic esenţial în atragerea de investiţii în momentul în care sunt recunoscute, respectate şi promovate responsabil. De aceea, o absorbţie adecvată a fondurilor destinate promovării turismului cultural, în special cele europene, devine, dincolo de calitatea de obiectiv administrativ, şi o datorie morală şi un act de responsabilitate", a mai spus Iohannis.

Președintele României, prezent an de an la evenimentul de la Criț, a participat la eveniment alături de premierul Nicolae Ciucă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 2 luni

Conștiința e cea mai puternica arma a lumii, nu dresajul.
Raspunde

Neluțu O

Acum 2 luni

De aceste acțiuni avem nevoie în centru. Și de 2-3 ori vara ,,Cîntecele Munților" . Altele se pot organiza și în alte locații.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus