Marţi,
27.09.2022
Ceata
Acum
9°C

FOTO-Poluare în cartierul Veteranilor. Apa a devenit roșie în urma deversării de vopsea lavabilă

FOTO-Poluare în cartierul Veteranilor. Apa a devenit roșie în urma deversării de vopsea lavabilă

Locuitorii cartierului Veteranilor din Sibiu au sesizat duminică o poluare masivă pe pârâul Hambei, apa acestuia devenind roșie.

Alarmați de culoarea neobișnuită a pârâului, unii locuitori au sunat la 112, alertând atât Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu cât și specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu.

În urma unei anchete comune, s-a ajuns la concluzia că apa Hambei a devenit roșie după ce un angajat al unui magazin de bricolaj din vecinătate a deversat vopsea în sistemul de canalizare pluvială.

”În urma apelului la 112, am verificat zona pârâului Hambei, am contactat laboratorul mobil al Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu, care a prelevat probe urmând sa ne comunice rezultatul analizelor. S-a identificat sursa de unde s-a deversat fiind vorba de un angajat al unui magazin care a deversat vopsea lavabila în canalizarea pluviala din curtea interioara a magazinului”, a explicat pentru Turnul Sfatului Elena Anghel, comisar șef al Gărzii de Mediu Sibiu.

Instituțiile cu atribuții în domeniu urmează să aplice și sancțiuni, însă doar după ce vor avea rezultatele analizelor de laborator.

”Sancțiunile vor fi aplicate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Sibiu după ce vor fi gata analizele de laborator”, a mai explicat șefa Gărzii de Mediu.

Sursa foto: Marian Petrache

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus