Joi,
06.10.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Poliția Sibiu, apel către pietoni: Respectați regulile de circulaţie! Nu vă riscați viața și sănătatea! Nu traversați strada prin locuri nepermise!

Poliția Sibiu, apel către pietoni: Respectați regulile de circulaţie! Nu vă riscați viața și sănătatea! Nu traversați strada prin locuri nepermise!

În urma accidentelor din ultimele zile, în care au fost implicați pietoni, polițiștii sibieni transmit o serie de reguli pe care trebuie să le respecte șoferii și pietonii deopotrivă.

Pietonii reprezintă categoria cea mai numeroasă de participanţi la trafic, dar şi cea mai supusă riscului de accident, spun autoritățile, iar ignorarea regulilor de circulaţie de către conducătorii auto, dar şi de către pietoni se soldează de cele mai multe ori cu accidente grave.

În ultimele zile, în municipiul Sibiu, s-au produs mai multe accidente rutiere în zona trecerilor pentru pietoni.

Femeia lovită de autocar la trecerea de la Lidl Șelimbăr este în comă, internată la ATI

Femeie lovită de mașină, pe trecere, la intrarea pe Calea Dumbrăvii

Polițiștii rutieri le reamintesc ambelor categorii de participanți la trafic principalele obligații:

În scopul prevenirii accidentelor rutiere, în calitate de conducători auto, polițiștii recomandă:

-reduceți viteza și conduceți cu atenție sporită în zona trecerilor pentru pietoni;

-acordați întotdeauna prioritate pietonilor angajați în traversarea străzii;

-adaptați viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere pentru a putea opri în siguranță la trecerile pentru pietoni;

-păstrați distanța de siguranță în mers față de autovehiculele care rulează în fața dumneavoastră;

-evitați crearea ambuteiajelor și obturarea vizibilității prin oprirea voluntară în zona trecerilor pentru pietoni.

Polițiștii rutieri le recomandă pietonilor:

-Respectați regulile de circulaţie! Nu vă riscați viața și sănătatea! Nu traversați strada prin locuri nepermise!

-Traversați numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colț de stradă și la culoarea verde a semaforului destinat dumneavoastră. Nu vă angajați în traversarea drumului public prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

-La orice traversare, opriți-vă în afara părții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

-Oferiți-le conducătorilor auto timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

-Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul că, atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie să manifestați prudență maximă!

-În condiții de vizibilitate redusă și pe timpul nopții, purtați îmbrăcăminte cu accesorii reflectorizante pentru a fi observați cu ușurință.

-Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

-Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice dacă ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

-Acordați prioritate de trecere autospecialelor de poliție, de la pompieri sau de la ambulanță, care au în funcțiune semnalele luminoase și acustice, chiar dacă vă aflați pe trecerea pentru pietoni.

O atitudine preventivă în trafic vă poate feri de evenimente rutiere negative!

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Nume

Acum 2 luni

Pietoni catre Politie: Instalati semafoare. Sunt 3 semafoare in tot Sibiul.
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 luni

Prin locuri nepermise ai mai multa atentie, pe trecere crezi ca opreste prostul din masina.
Raspunde

Sibian

Acum 2 luni

Intrebari catre Politie: daca esti nevoit sa mergi pe carosabil pentru ca pe trotuar sunt masini si esti accidentat, cine este vinovat? Dar daca esti accident pe straduta care merge din Vasile Milea catre Politia Rutiera, unde vesnic sunt parcate masini pe tot trotuarul( fiind un singur trotuar, nu doua), cine este vinovat? Ce face Politia sa-i opreasca pe cei care se intrec cu masinile noaptea pe Milea si pe Hipodrom? Ce face Politia cu motociclistii care efectic vajaie pe langa tine si numai 50 km/ h nu au? Ce face Politia cu cei care nu opresc la trecerile de pietoni si din pacate sunt din ce in ce mai multi. Cand va lua Politia atitudine la toate problemele enumerate mai sus ( a nu se intelege ca sunt de parere ca toti pietonii respecta legea) atunci numarul accidentelor va scadea.
Raspunde

C. Tățean

Acum 2 luni

Excelent comentariul de mai sus. Aș adăuga și eu câteva întrebări : ce rost au nenumăratele mașini de serviciu în fața Poliției, de ce nu sunt aproape deloc folosite ? De ani de zile staționează acolo degeaba. De ce nu sunt interzise cursele de mașini, de motociclete, poluarea fonică, viteza excesivă tot mai des întâlnită ? De ce ? În pofida a destule accidente, nu se montează semafoare cu buton pe Calea Dumbrăvii, la intersecția cu Milea și la cea cu Lomonosov. Sunt patru benzi de circulație și e foarte dificil de traversat strada, fiindcă nu știi niciodată cine vine din spate. Aproape nimeni nu încetinește viteza înaintea trecerilor de pietoni, așa că trebuie așteptat minute bune, pentru a risca mai puțin la traversare. Sfaturile din birouri sunt egale cu zero, trebuie ca Poliția să iasă în stradă și să-și facă datoria, că de aceea e plătită. De peste treizeci de ani avem parte de sfaturi și de zero măsuri.
Raspunde

Emil

Acum 2 luni

Asa mint copiii la școală...de parca cele doua fetite au fost accidentata si ucisa de polițist pe locuri nepermise. Sigur nu mai e nici pe locuri permise.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus