Luni,
03.10.2022
Innorat
Acum
10°C

Centrul de colectare a deșeurilor electronice din Sibiu a dat faliment. Intervine Primăria

Centrul de colectare a deșeurilor electronice din Sibiu a dat faliment. Intervine Primăria

Inaugurat în urmă cu nouă ani, singurul centru de colectare a deșeurilor electrice și electronice din Sibiu a dat faliment, laolaltă cu rețeaua din întreaga țară. Consilierii locali au aprobat ca Primăria să cumpere hala în care funcționa centrul

Este vorba de Centrul de colectare de pe strada Henri Coandă, nr. 69, deschis cu fast în octombrie 2013, în urma unui parteneriat între Asociația Română pentru Reciclare RoRec și administrația orașului. Primăria a pus la dispoziție, în mod gratuit, un teren de 445 de mp, iar cei de la Rorec au ridicat o hală de 88 de mp, unde primea sau aducea gratuit de la sibieni deșeurile electrice și electrocasnice.

RoRec – asociere a unsprezece fabricanți europeni de aparatură electrocasnică – nu a rezistat însă pe piața din țara noastră, astfel încât centrul de la Sibiu, laolaltă cu rețeaua din întreaga țară a dat faliment. Iar lichidatorii asociației au scris Primăriei Sibiu dacă nu vor să cumpere acest centru pentru suma de aproape 71.000 de lei, cu tot cu TVA.

”Serviciul public de management salubrizare și protecția mediului ne comunică faptul că este necesară achiziția acestui centru de colectare, întrucât unitățile administrativ-teritoriale trebuie să asigure centre fixe de colectare a deșeurilor electrice și electronice, cel puțin unul la 50.000 de locuitori, dar nu mai puțin de un centru în fiecare unitate administrativ-teritorială”, se arată într-un raport elaborat de Primăria Sibiu, fiind invocate și prevederile Legii serviciilor comunitare de utilități publice 51/2006.

Drept urmare, consilierii locali ai Sibiului și-au exprimat acordul ca Primăria să cumpere acest centru cu suma solicitată de lichidatorii RoRec.

Sursa foto: Google Street View

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus