Sâmbătă,
13.08.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Classics for Pleasure renaște după pandemie alături de publicul din Sibiu!

Classics for Pleasure renaște după pandemie alături de publicul din Sibiu!

Cea de-a XII-a ediție a festivalului Classics for Pleasure a fost intitulată Revival și a reunit în Piața Mare peste 300 de artiști, timp de 3 zile, de pe 29 până pe 31 Iulie.

Ediția din 2022 a festivalului a stat sub semnul speranței. Speranța că sectorul cultural va putea să renască după doi ani dificili de pandemie și recesiune economică. De asemenea, speranța că, în ciuda dificultăților, idei precum empatie, comunitate și umanitate nu și-au pierdut miezul de înțeles. A Story of Renewal, A Story of Hope, A Story of Legacy. Renaștere, Speranță, Valoare a trecutului. Iată axele pe care s-au construit evenimentele culturale din cadrul festivalului, Succesul de anul acesta aparține în egală măsură artiștilor extraordinari care au participat la festival, dar și orașului Sibiu, care a sprijinit an de an dezvoltarea acestui eveniment, devenit un simbol cultural al Ardealului. 

Deschiderea festivalului a fost realizată de către superba și talentata solistă Irina Baianț, care a urcat pe scenă alături de Orchestra Filarmonicii din Pitești, sub bagheta dirijorului Constantin Grigore. Concertul a reprezentat o întâlnire cu unele dintre cele mai iubite fragmente clasice sau neo-clasice. Programul artistic a inclus fragmente din musical-uri, din operete, valsuri, polci, suite și arii melodice, fermecătoare, generând atașament imediat.

A doua seara i-a avut ca invitați speciali pe doctorii din cadrul Orchestrei Medicilor dr. Ermil Nichifor, sub bagheta lui Iosif Ion Prunner, alături de pianiste Adela Liculescu. Concertul i-a fost integral dedicat lui Wolfgang Amadeus Mozart, un spirit care a făcut ca speranța să nu fie doar un cuvânt, ci o stare perpetuă, precum muzica lui.

Festivalul s-a încheiat pe data de 31 Iulie cu concertul A Story of Legacy care i-a avut ca protagoniști pe Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu, dirijorul Garo Avessian și soliștii Mădălina Stan și Mihai Urzicana. O reinterpretare a tradiției și a trecutului în cheie modernă și tânără care a generat foarte mult entuziasn în rândul publicului care a solicitat 3 bis-uri.

Festivalul a strâns peste 10.000 de participanți în Piața Mare și peste 100.000 de vizualizări online.

Publicul a avut ocazia și de a participa la expoziția A Nature Scenario, amenajată într-un TIR MAN, o îmbinare unică între artă și industrial.

Festivalul Classics for Pleasure este organizat de Elite Art Club UNESCO. Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu, cu suma de 180.000 lei. Obiectivul său este promovarea la nivel național și internațional a excelenței Sibiene și promovarea muzicii clasice în randul publicului.

Festivalul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus