Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
3°C

Rezultatele de laborator în cazul poluării din week-end. Directorul SGA: ”Nu au fost observați pești morți”

Rezultatele de laborator în cazul poluării din week-end. Directorul SGA: ”Nu au fost observați pești morți”

Specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu au făcut publice marți rezultatele analizelor de laborator în cazul probelor de apă preluate duminică pe pârâul Hambei.

Locuitorii cartierului Veteranilor din Sibiu au sesizat duminică o poluare pe pârâul Hambei, apa acestuia devenind roșie.

Alarmați de culoarea neobișnuită a pârâului, unii locuitori au sunat la 112, alertând atât Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu cât și specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu.

În urma analizelor de laborator s-a stabilit că în apă a existat o depășire a normelor pentru fier și materii în suspensie.

”Au fost înregistrate depășiri față de STAS-urile în vigoare pentru fier și pentru suspensii. Unitatea va fi sancționată pentru nerespectarea condițiilor din autorizația de gospodărire a apelor”, a explicat Mircea Bîrs, directorul SGA Sibiu pentru Turnul Sfatului.

Pentru abaterile constatate SGA Sibiu a aplicat o amendă de 40.000 de lei, la care se adaugă o altă amendă, în valoare de 50.000 de lei, aplicată de Garda de Mediu.

Pe de altă parte, reprezentanții SGA spun că poluarea a fost una de scurtă durată, apa pârâului revenind la normal în scurt timp. De asemenea, peștii nu au fost afectați. ”Nu au existat sau nu au fost observați pești morți”, spune Mircea Bîrs, directorul SGA Sibiu.

De unde provine poluarea

Conducerea companiei Hornbach Sibiu și-a asumat deja greșeala, poluarea fiind un accident provocat de niște angajați care au aruncat apă murdară cu pigment de vopsea lavabilă.

”A fost o greșeală a unor angajați care au ridicat un recipient, un butoiaș, în care s-au deversat niște pigmenți cu care noi colorăm vopseaua lavabilă. Practic este vorba despre apă murdară cu pigment. Și în loc să o pună în locul special amenajat, conform procedurilor, au deversat-o într-un canal. Noi am luat măsuri de îndată pentru a remedia situația. Nu știm exact cu a ajuns pigmentul în pârâu, este prima oară când se întâmplă asta și facem măsurători. Există și lucrări în zonă, dar noi ne-am asumat asta. Nu vorbim despre o poluare industrială pentru că noi avem niște procese foarte bine stabilite. Este de regretat că s-a întâmplat, lucrăm de atâta timp și niciodată nu am avut probleme, de niciun fel”, a declarat Ștefan Grigoriu, directorul Hornbach Sibiu.

Reacția Hornbach la poluarea din Sibiu: Nu vorbim despre o poluare industrială. Situația a fost remediată

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1258

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Corbul

Acum 1 an

SGA... această instituție demnă de tot respectul cetățeanului. Numai chelnerițe ce știu PDF și sinecuriști. Vă invit să-i vedeți moaca domnului Liviu Tudor de la Sibiu. Domnul ia ziua probe la apă și noaptea e Agent L hahahahaha https://apeolt.ro/sga-sibiu/acasa-sga-sibiu/conducere-sga-sibiu/
Raspunde

Ionica

Acum 1 an

cica apa se poate bea, nu e ceea ce vezi
Raspunde

Laboratorul lui Decster

Acum 1 an

Auzi ia, cică "probe de laborator" !!! "Nu s-au observat pești morți". Așa zisele probe de laborator înseamnă că am dat cu ochiometrul pe canal și am stabilit că e bine ... :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus