Sâmbătă,
13.08.2022
Cer Senin
Acum
19°C

54 de amenzi într-o singură zi. Razie de amploare a autorităților pentru tăieri și transporturi ilegale de lemne

54 de amenzi într-o singură zi. Razie de amploare a autorităților pentru tăieri și transporturi ilegale de lemne

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică specializați în protecția fondului forestier alături de lucrătorii Gărzii Forestiere și R.N.P. Romsilva au efectuat ieri mai multe controale pe raza întregului județ, fiind constatate 2 infracțiuni la regimul silvic și aplicate 54 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 55.000 de lei; totodată, au confiscat 125,89 mc de material lemnos.

În cursul zilei de joi, 70 de polițiști sibieni, inclusiv polițiștii Serviciului Ordine Publică – Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu lucrătorii Gărzii Forestiere Brașov și Romsilva, au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a ilegalităților pe linia provenienței, prelucrării, depozitării și valorificării materialului lemnos dar și a legalității transportului materialului lemnos. 

Spre exemplu, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 30.000 de lei administratorului unui agent economic din Orlat, pentru efectuarea a 3 transporturi fictive de material lemnos. Totodată, polițiștii au confiscat 121,56 mc de lemn rotund, în valoare de 21.684 de lei.  

De asemenea, au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori și furt, pe numele a doi bărbați, în vârstă de 21 și 37 de ani, din Apoldu de Sus, care au fost surprinși în flagrant în timp ce transportau cu un atelaj hipo patru arbori din specia gorun, pe care i-ar fi tăiat ilegal pe de fondul forestier național situat în satul Apoldu de Sus. Polițiștii au confiscat materialul lemnos, respectiv 1,104 mc de lemn, precum și obiectele folosite pentru săvârșirea infracțiunii (un atelaj hipo, o drujbă și un topor).

Aceste acțiuni au un caracter permanent și vor continua și în perioada următoare pe raza județului Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus