Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Tomberoane inteligente în Timișoara, care alertează firma de salubritate imediat ce sunt pline

Tomberoane inteligente în Timișoara, care alertează firma de salubritate imediat ce sunt pline

În municipiul Timişoara au fost instalate, vineri, primele două tomberoane inteligente de tip Big Belly, în Piaţa Victoriei, următoarele 18 urmând să fie montate în perioada următoare în mai multe zone din oraş, acestea alertând firma de salubritate imediat ce pubela s-a umplut.

Tomberoanele sunt o donaţie făcută primăriei de către o companie de băuturi răcoritoare.

"Noile tomberoane sunt dotate cu un sistem automatizat de compactare şi alertare a firmei de salubritate când sunt pline, atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii, iar alimentarea sistemului se face cu energie solară prin intermediul unor panouri fotovoltaice integrate", a transmis Biroul de presă al Primăriei Municipiului Timişoara.

Coşurile Big Belly vor rămâne pentru un an în zonele: Piaţa Victoriei, Piaţa Libertăţii, Piaţa Unirii, Piaţa Nouă, Platoul Dâmboviţa, Profi Calea Şagului, Colegiul Tehnic "E. Ungureanu", Colegiul Naţional Bănăţean, Liceul Teoretic "G. Moisil" şi la Casa Căsătoriilor.

Noile tomberoane inteligente au fost aduse la Timişoara în baza unui protocol încheiat între Primăria Municipiului şi firma Greenpoint Management, fiind donate de o companie de băuturi răcoritoare.

În 2016, administraţia Robu a cumpărat din Anglia, 54 de coşuri de gunoi pentru a fi amplasate în zona centrală a oraşului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus