Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

35 de mașini ridicate și amenzi de 133 de mii de lei pentru cei care au parcat pe locul persoanelor cu dizabilități. Jumătate din amenzi, în zona centrală

35 de mașini ridicate și amenzi de 133 de mii de lei pentru cei care au parcat pe locul persoanelor cu dizabilități. Jumătate din amenzi, în zona centrală

35 de mașini au fost ridicate, iar polițiștii locali au aplicat amenzi de 133 de mii de lei, în prima jumătate a anului, pentru cei care au parcat pe locurile persoanelor cu dizabilități. 

Persoanele cu dizabilități din Sibiu au la dispoziție 208 locuri de parcare pe domeniul public al municipiului Sibiu, atât în parcările publice, cât și la domiciliu, pe care le pot ocupa în baza unei legitimații speciale, emisă de Serviciul de Administrare a Domeniului Public, transmit reprezentanții Primăriei Sibiu printr-un comunicat de presă. Serviciul de Administrare a Domeniului Public are în evidențe în acest moment un număr de 284 astfel de legitimații valabile. 

Mai multe detalii despre procedura de obținere a acestui permis (inclusiv online) găsiți aici: https://extranet.sibiu.ro/Documente/Detalii.aspx?n=50. 

Polițiștii locali verifică constant respectarea destinației acestor locuri de parcare și îi sancționează pe șoferii care ocupă ilegal aceste locuri cu amendă cuprinsă între 2.000 și 10.000 de lei, precizează Primăria Sibiu.

Astfel, în perioada1 ianuarie și 31 iunie 2022, agenții de Poliție Locală au întocmit 89 de procese verbale de contravenție șoferilor care au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, fără a avea acest drept. Totalul amenzilor se ridică la suma de 133.000 lei. În 35 de cazuri a fost luată și măsura de ridicare a autovehiculului. 

Aproximativ jumătate din amenzi au fost aplicate în zona centrală: 12 pe str. Arhivelor, 9 în Piața Aurel Vlaicu, 6 pe Aleea Taberei, câte 5 pe bulevardul Mihai Viteazu și pe str. Al. Odobescu, câte 4 pe străzile Aleea Streiu, Avram Iancu, Calea Dumbrăvii, Rahovei și Ștefan cel Mare și 3 pe str. G-ral Magheru. 

În întreg anul 2021 s-au aplicat 103 sancțiuni în valoare de 212.000 lei, din care 45 de mașini au fost ridicate. În anul 2020 au fost aplicate 145 de sancțiuni în valoare de 111.052 de lei, din care 70 de autoturisme au fost și ridicate. 

foto Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Dragos

Acum 1 an

Pe lângă măsura de ridicate a mașinilor parcate fără drept pe locul rezervat persoanelor cu dizabilități ar trebui și anulat permisul de conducere al celui care a parcat. In felul asta se rezolva problema, cocalarul roman nu poate fi educat decât cu biciul…
Raspunde

Miki maus

Acum 1 an

Acțiunile astea sunt pentru bugetul Primăriei , în niciun caz in scopul ajutarii persoanelor care au dreptul sa foloseasca aceste locuri de parcare. Dacă totuși i-ar pasa, nu ar fi masini parcate pe trotuare unde nu este posibilila trecerea pietonilor, cu atât mai puțin a carucioarelor. La fel este si la unele treceri de pietoni cu bordura foarte înaltă.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus