Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Pregătiri pentru începerea anului şcolar, staţii noi pentru mijloacele de transport în comun şi proiect pentru modernizarea iluminatului public în comuna Axente Sever

Pregătiri pentru începerea anului şcolar, staţii noi pentru mijloacele de transport în comun şi proiect pentru modernizarea iluminatului public în comuna Axente Sever

Având în vedere că noul an şcolar se apropie cu paşi repezi, administraţia publică locală din comuna Axente Sever, a demarat pregătirile necesare la instituţiile de învăţământ din localităţile Axente Sever şi Agârbiciu. În urma achiziţiei imobilului în care îşi desfăşoară activitatea şcoala din localitatea Axente Sever, au început şi lucrările de renovare, care se vor desfăşura pe tot parcursul lunii august. Lucrările de renovare vor avea loc în special la exteriorul imobilului, deoarece acesta nu a mai beneficiat de astfel de lucrări de foarte mulţi ani.

Tot în aceste zile, au fost instalate staţii noi pentru mijloacele de transport în comun, care au fost realizate din materiale durabile, decorate cu fotografii care ilustrează localităţile comunei.

De asemenea, există veşti bune şi în ceea ce priveşte obiectivele de investiţii ale comunei. Au fost aprobate cele două proiecte depuse pentru finanţare la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin intermediul Programului Naţional de Investiţii Anghel Saligny, respectiv modernizarea a 17 străzi din localităţile Axente Sever şi Agârbiciu şi realizarea unei piste pentru biciclete între cele două localităţi.

În plus, a fost aprobată de către Consilul Local Axente Sever participarea comunei la Programul privind creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public şi au fost aprobaţi şi indicatorii tehnico – economici ai proiectului de eficientizare şi modernizare a iluminatului public. Concret, prin proiectul care va fi depus pentru finanţare în perioada imediat următoare, se va realiza modernizarea iluminatului public din comuna Axente Sever, prin instalarea unor corpuri de iluminat LED şi implementarea unui sistem modern de  telegestiune, datorită cărora se estimează o reducere a consumului de energie electrică cu peste 40%.

De la începutul lunii august, se află în teren în comuna Axente Sever echipele care se ocupă de verificarea reţelei de apă-canal, pentru a stabili exact care mai sunt lucrările ce trebuie efectuate în cadrul proiectului derulat prin intermediul Operatorului Regional Apa Târnavei Mari Mediaş. Aceste verificări se vor desfăşura până în luna noiembrie, urmând ca lucrările să demareze în prima parte a anului 2023.

„Ca întotdeauna, toate proiectele şi investiţiile pe care le avem în derulare sunt investiţii cu beneficii pe termen lung. Mă bucur că a fost aprobată finanţarea proiectelor depuse prin programul Anghel Saligny şi avem pregătit un proiect şi pentru modernizarea iluminatului public. Este important să ne gândim la diferite metode de reducere a costurilor cu utilităţile, iar prin modernizarea sistemului de iluminat public vom reuşi să ne îndeplinim acest obiectiv. În plus, un sistem care consumă mai puţină energie electrică este şi mai prietenos cu mediul. În ceea ce priveşte investiţiile pe care le vom realiza în perioada imediat următoare, am început deja lucrările de renovare la clădirea şcolii din localitatea Axente Sever, clădire care se află acum în proprietatea comunei şi la care putem în sfârşit să intervenim şi să şi finalizăm lucrările în toamnă”, a spus Marius Grecu, primarul comunei Axente Sever.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus