Miercuri,
05.10.2022
Ploi Scurte
Acum
8°C

Se așteaptă banii la Hermannstadt. „Noi ne-am făcut treaba, e rândul conducerii”

Se așteaptă banii la Hermannstadt. „Noi ne-am făcut treaba, e rândul conducerii”

După fiecare meci, la interviuri, jucătorii AFC Hermannstadt se plâng de problemele financiare. La fel s-a întâmplat și după ultima partidă, împotriva FC Voluntari, câștigată la Mediaș cu 2-1.

„Noi nu am primit nimic. Așteptăm să primim săptămâna asta

Mihai Butean a vorbit din nou despre problemele financiare de la formația sibiană. Fotbalistul a mărturisit că nu a primit niciun salariu și a transmis conducerii clubului că jucătorii și-au făcut datoria pe teren, dar trebuie să fie plătiți.

”Este important pentru moralul nostru. Putem pregăti meciul următor în liniște. Suntem foarte bucuroși pentru aceste rezultate. Suntem pe un drum bun și sperăm să realizăm ce ne propunem.

Având în vedere situația, pot spune că suntem mulțumiți, am scos maximum. Noi nu am primit nimic. Așteptăm să primim săptămâna asta, vom vedea ce se întâmplă. Noi ne-am făcut treaba, e rândul conducerii.

Noi speram să o ducem așa cât mai mult. Depinde foarte mult și ce se întâmplă din partea conducerii. Dacă lucrurile nu se rezolvă, echipa se va dizolva încet încet. Poate unii jucători vor ceda, poate antrenorii, poate Dani Coman. Depinde ce se va întâmpla cu partea financiară.

Transferuri se fac până în ultima zi. Noi ne facem treaba, e meseria noastră. Dacă suntem sau nu plătiți, fotbalul merge înainte. Am mai fost neplătiți și în alte părți”, a declarat Butea la DigiSport, la finalul meciului.

Dacă până acum antrenorul Marius Măldărășanu s-a abținut în a vorbi despre problemele financiare, de această dată el a spus că așteaptă ce i s-a promis de către conducere.

”O să fie bine. Astea sunt vorbele pe care le-am auzit luni de zile, nu vreau să vorbesc, vin după o victorie, sunt bucuros și, pe românește, sunt prost de gură, adică spun ce gândesc. Vom vedea, ni s-a promis că se vor rezolva și nu pot decât să aștept”, a spus Marius Măldărășanu.

AFC Hermannstadt se află pe locul 3 în clasament, fără înfrângere după patru etape, însă viitorul poate fi sumbru din cauza problemelor legate de bani.

”Sunt trei puncte. Arată bine clasamentul, se vede frumos, dar trebuie să fim realiști, au trecut doar patru etape. (...) Suntem surpriza începutului de sezon. Nimeni nu ne-a privit ca pe o echipă care poate face lucruri frumoase. Forța noastră e omogenitatea. Avem un joc destul de bun, băieții au fost și pragmatici”, a mai spus Măldărășanu.

Banii din drepturile TV merg pe datoriile vechi

Orlando Nicoară, directorul eAD, compania care a cumpărat drepturile de televizare a meciurilor din prima ligă de fotbal a anunțat în presa centrală că s-a achitat deja 50% din prima tranșă aferentă începutului de campionat. A doua tranșă ar urma să fie achitată în aceste zile, urmând ca la iarnă să fie achitată o nouă rată.

„Am achitat 50% din prima tranșă”, a anunțat oficialul. Miercuri, eAD ar urma să mai achite o parte semnificativă din această primă tranșă.

În calitate de nou-promovată, AFC Hermannstadt urma să primească puțin sub un milion de euro în primul sezon, iar acum ar fi trebuit să fie virată prima tranșă, de 500 de mii de euro.

Doar că GSP scria în urmă cu două luni că au intrat deja în această tranșă, bani urmând a fi redirecționați pentru achitarea datoriilor, dar și în cea pe care o vor încasa în ianuarie anul viitor.

Președintele clubului, Dani Coman, nu a putut fi contactat pentru a-și expune punctul de vedere.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus