Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
12°C

Companie sibiană, contract pentru construcția unui tronson din autostrada de centură a Bucureștiului: 166 de milioane de euro

Companie sibiană, contract pentru construcția unui tronson din autostrada de centură a Bucureștiului: 166 de milioane de euro

Compania de infrastructură rutieră, CNAIR, a anunțat marți că un consorțiu condus de grupul italian de construcții și inginerie civilă Impressa Pizzarotti a câștigat un contract de 815 milioane de lei (170 milioane de dolari/166 milioane de euro) pentru construcția unui tronson de 17,5 km din autostrada de centură a Bucureștiului, informează Hotnews.ro.

Lucrările ar trebui să fie finalizate în 34 de luni, cu o perioadă de garanție de zece ani, se arată într-un comunicat de presă al CNAIR.

Cealaltă companie din consorțiu este compania sibiană Retter ProjectManagement. Investiția este finanțată din fonduri europene nerambursabile.

Tronsonul face parte din proiectul A0 pentru o autostradă de 100,8 km care va înconjura capitala României, în paralel cu o șosea de centură existentă.

Potrivit CNAIR, semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și, respectiv, după soluționarea tuturor contestațiilor și reclamațiilor formulate în urma licitației.

Impresa Pizzarotti este o companie de construcții și inginerie civilă cu sediul în Parma. Aceasta își desfășoară activitatea în domeniul proiectării și construcției de lucrări civile și de infrastructură majore, cum ar fi clădiri, spitale, drumuri și autostrăzi, lucrări feroviare și lucrări subterane.

Retter ProjectManagement, cu sediul în Șelimbăr, a fost înființată în 2006 și are 25 de angajați.

Societatea a avut în 2021 o cifră de afaceri de 31,84 milioane de lei, în scădere cu 28% față de anul precedent. Profitul pe anul trecut a fost de 4,54 de milioane de lei, cu 42% mai mic față de 2020, conform site-ului Termene.ro.

Sursa foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus