Miercuri,
29.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Cărțile pentru copii, vedetele Târgului Gaudeamus de la Sibiu: Copiii adoptă modelul părinților, așa se formează viitorii cititori

Cărțile pentru copii, vedetele Târgului Gaudeamus de la Sibiu: Copiii adoptă modelul părinților, așa se formează viitorii cititori

Sibiul a găzduit în perioada 12-16 august Târgul de carte Gaudeamus. Peste 30 de participanți, printre care cele mai prestigioase edituri din țară, au fost prezenți la evenimentul care a avut loc în weekend în Piața Mare a Sibiului.

În ultima zi a târgului am vorbit cu reprezentanți ai mai multor edituri pentru a afla ce cărți au preferat sibienii să cumpere în aceste patru zile.

Cărțile pentru copii, cele mai vândute la târgul din acest an

Alina Bădică, de la Editura Nemira, spune că foarte căutate au fost în acest an cărțile pentru copii, iar adulții au preferat o lectură ușoară, de vacanță.

„Cărțile pentru copii au fost cele mai căutate în aceste zile, iar o carte despre care vă pot spune că s-a vândut foarte bine la adulți este „O vară italiană” a autoarei Rebecca Serle, mai ușor de citit pentru vacanță”, a explicat aceasta pentru Turnul Sfatului.

„Așa se formează viitorii cititori”

Și la editura Polirom situația a fost asemănătoare. Cei mai mulți sibieni au cumpărat cărți pentru copii, iar o carte care s-a vândut foarte bine a fost „10 minute și 38 de secunde în lumea asta stranie”.

„Unul dintre titlurile care s-a vândut bine este cel mai nou roman al lui Elif Shafak, 10 minute și 38 de secunde în lumea asta stranie. În principiu au fost căutate aparițiile noi pentru că oamenii vor să citească noutăți. Cărțile de copii s-au vândut foarte bine, de asemenea. Copiii adoptă modelul părinților, ceea ce este un lucru foarte bun, așa se formează viitorii cititori”, a spus Lucian Ferariu, de la editura Polirom.

Pe lângă acestea, sibienii au mai căutat și cartea Pisica lui Dalai Lama, dar și cărțile de medicină naturistă.

„Pisica lui Dalai Lama, cărțile de medicină naturistă și de dietă, cam acestea s-au vândut la noi. Am crezut că o să fie lume plecată în concedii, dar au fost mai mulți decât ne-am așteptat”, a spus Nadia Cojocaru din partea editurilor Atman și Prestige.

Evenimentul a fost organizat de Radio România, prin Echipa Gaudeamus și Radio România Regional (Cluj, Sibiu și Brașov), cu sprijinul Primăriei Sibiu, iar deschiderea oficială a ediției a avut loc vineri, 12 august, la ora 12.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Comenius

Acum 1 an

Am fost la acest Târg, am vizitat editurile de la intrare, care aveau spații individuale. La capăt era o înghesuială de nedescris, mai precis editurile erau înghesuite, spațiul rămas era foarte limitat și m-am lăsat păgubaș. Era arhisuficient spațiu în Piața Mare pentru a organiza corespunzător acest eveniment.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus