Luni,
04.12.2023
Parțial Noros
Acum
-2°C

În cele trei noi creșe din Sibiu nu se pot face înscrieri. ISJ: „depind de multe aprobări”

În cele trei noi creșe din Sibiu nu se pot face înscrieri. ISJ: „depind de multe aprobări”

În mai puțin de trei săptămâni începe noul an școlar. Într-un Sibiu cu foarte puține creșe și mulți părinți care au nevoie ca micuții lor să fie înscriși în astfel de unități preșcolare, primăria a ridicat și amenajat trei creșe noi în Ștrand, Țiglari și Vasile Aaron. Autoritățile au precizat că acestea vor fi deschise din toamnă, realitatea însă, pare a fi cu totul alta.  

Citește și: „Cele trei noi creșe ale Sibiului tot n-au personal. Viceprimarul cere USR să facă lobby. ”Domnule viceprimar, dumneavoastră aveți ministerul”

Trei creșe noi care însumează 200 de locuri sunt gata ridicate, însă șansele de a fi funcționale din această toamnă sunt minime. Deși Primăria Sibiu le-a amenajat în Ștrand ( o creșă cu 56 de locuri), în Țiglari (o creșă cu 90 de locuri) și Vasile Aaron (cu 60 de locuri), totul depinde de acte nu tocmai ușor de obținut.

Notă: În forma inițială a articolului, dintr-o eroare de documnetare, era trecută, creșa din Piața Cluj. Acea creșă se află, în acest moment, doar în faza de proiectare. Finalizată este însă creșa din Ștrand de la Școala Gimnazială Nr.1. 

Mai sunt mai puțin de trei săptămâni până la începerea anului școlar 2022 – 2023 iar aceste creșe trebuie să obțină autorizația de funcționare de la ARACIP, dar și pe cele sanitare și de prevenire a incendiilor. Fără acestea nu pot fi făcute înscrieri.

Citește și: Cu trei noi creșe promise din toamnă, Sibiul riscă să rămână fără îngrijitoare

„Aceste creșe trebuie să obțină autorizația de funcționare de la ARACIP până în 5 septembrie 2022 pentru ca să se poată realiza înscrierile antepreșcolarilor. De asemenea, trebuie să obțină autorizația sanitară de funcționare și autorizația de prevenire a incendiilor de la ISU”, spune inspectorul Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Actele acestea nu duc însă spre deschiderea creșelor, pentru că este nevoie de personal. În acest sens, inspectoratul trebuie să ceară posturi de la Ministerul Educației.

„După ce obțin autorizațiile cerem posturi pentru ele la Ministerul Educației”, mai explică inspectorul.

Potrivit reprezentanților ISJ Sibiu, în momentul de față, nu se poate vorbi despre o dată la care să se poată face înscrieri în aceste creșe pentru că totul depinde de multe aprobări.   

Citește și: În creșele din Sibiu, ca la Medicină: Șase pe un loc. „O să-i ținem acasă până la clasa 0”

Sursa foto: Depositphotos.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Kukuruku

Acum 1 an

Pai normal, de aia avem atatia bugetari, ca-s multe aprobari de dat. Paraziti...

Raspunde

Profu

Acum 1 an

ISJ afisati posturi;e pt. sedinta publica de maine!!! Ce lucrati de nu le-ati afisat pana acum???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus