Marţi,
27.09.2022
Partial Noros
Acum
14°C

Scad cazurile de Covid-19 în țară. Dr. Chelcea, despre Sibiu: „Aș merge pe un optimism moderat”

Scad cazurile de Covid-19 în țară. Dr. Chelcea, despre Sibiu: „Aș merge pe un optimism moderat”

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății a declarat ieri că în România tendinţa de scădere a numărului de cazuri de COVID-19 este evidentă. În Sibiu, însă, managerul Spitalului Județean este de părere că ne aflăm, mai curând pe un platou. În ultimele 24 de ore sunt 260 de cazuri raportate, cu 97 mai multe față de ziua precedentă, când au fost anunțate 109 cazuri.  

Citește și: „Șase bărbați diagnosticați cu COVID 19 au murit în spitalele din județul Sibiu în ultimele trei zile”

Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a afirmat, marți, 16 august, că tendinţa de scădere a numărului de cazuri de COVID-19 este evidentă şi că la persoanele infectate tulpina Omicron este preponderentă.

„În săptămâna precedentă, au fost aproximativ 38.945 de cazuri, dintre acestea fiind 7.473 de cazuri fiind persoane reinfectate. S-au înregistrat 164 de decese în săptămâna 8-14 august ca urmare a bolii COVID-19. S-au efectuat 26.637 teste RT-PCR şi 113.978 teste rapide antigenice. Evoluţia săptămânală a numărului de cazuri de COVID este consistent mai scăzută faţă de săptămâna anterioară – 51.832 de cazuri. Se observă această tendinţă de descreştere”, a spus aceasta într-o conferință de presă.

La Sibiu cazurile sunt constante

Dr. Daniel Chelcea, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu este însă de părere că ne aflăm, mai curând, pe un platou. În județul Sibiu, deși incidența este într-o ușoară descreștere, numărul de cazuri rămâne totuși, constant.  

„Eu aș merge pe un optimism moderat. Mai curând aș spune că suntem într-o fază de platou. Chiar dacă incidența scade ușor, ca număr de cazuri rămânem constanți. Aceasta este realitatea momentului”, spune managerul.

Astăzi, în județul Sibiu au fost raportate 260 de cazuri dintre care 67 sunt reinfectări.

Sursa foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus