Miercuri,
05.10.2022
Ploi Scurte
Acum
8°C

Apă Canal conduce ”clasamentul”: străzile Sibiului, sparte de 500 de ori anul acesta. Amenzi pentru cei care nu solicită aviz

Apă Canal conduce ”clasamentul”: străzile Sibiului, sparte de 500 de ori anul acesta. Amenzi pentru cei care nu solicită aviz

Administrația locală atrage atenția sibienilor că le este interzis să intervină cu săpături pe domeniul public fără obținerea prealabilă a unui aviz. Anul acesta, pentru 100 de sibieni au fost cerute astfel de avize.

În cazul lucrărilor executate pentru diferite persoane fizice, lucrări care presupun intervenții și pe domeniul public, cei care trebuie să solicite avizele de săpătură sunt cei care execută lucrările.

”De la începutul anului au fost emise 100 de astfel de avize pentru lucrări efectuate pentru persoane fizice”, arată Primăria Sibiu într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului.

De cealaltă parte, societățile care administrează rețelele de utilități din oraș au ”spart” de patru ori mai mult (în cazul acestor societăți, legislația permite executarea săpăturilor urgente fără obținerea unui aviz prealabil, fiind obligatorie doar notificarea Primăriei). ”Se adaugă încă aproape 400 de intervenții la rețelele de utilități despre care am fost notificați de către societățile deținătoare: SC Apă Canal a avut cele mai multe intervenții - 256, societatea de gaz a avut 89 de intervenții, SC Electrica SA a avut un număr de 48 de intervenții”, mai transmit reprezentanții administrației locale.

Amenzi de minim 2.000 de lei

Prin avizul de săpătură, beneficiarul își asumă obligația readucerii infrastructurii afectată de săpături la starea inițială. Obligația este valabilă și dacă săpăturile afectează spațiile verzi.

Cei care sapă pe domeniul public fără un astfel de aviz pot fi amendați cu sume cuprinse între 2.000 și 2.500 de lei. Iar dacă nu aduc zonele afectate de lucrări la stadiul inițial, mai pot fi aplicate alte amenzi cuprinse între 500 și 2.000 de lei. ”Precizăm că inspectorii Serviciului de Administrare a Domeniului Public verifică în teren modul de semnalizare a acestor intervenții, precum și modul de refacere a suprafeței afectate de lucrări”, mai arată Primăria.

Avizele de săpătură pot fi obținute fie on-line, prin intermediul site-ului Primărie ori printr-o cerere trimisă pe mail (dompub@sibiu.ro), fie prin depunerea unei cereri scrise la sediul Domeniului Public din Piața Mică, nr. 22.

Sursa foto: Primăria Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Gigel Topor

Acum 1 lună

Cum zicea nea Hantz ? NICIO STRADA FAR' DE SANTz ! :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus