Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Premiera „Romeo și Julieta. Rock story” deschide stagiunea la Teatrul de Balet Sibiu

Premiera „Romeo și Julieta. Rock story” deschide stagiunea la Teatrul de Balet Sibiu

Simte ritmul. Rămâi tânăr. La Teatrul de Balet Sibiu. Cu acest mesaj începe noua stagiune a baletului sibian, care va aduce publicului până în luna decembrie paisprezece reprezentații de balet clasic și dans contemporan, dintre care două producții în premieră absolută, prezentate atât la Sibiu, cât și în turneu în Germania și Italia. După o stagiune plină care a adus publicului din Sibiu, în perioada septembrie 2021 - iulie 2022, nu mai puțin de 32 de spectacole de balet clasic, dans contemporan sau balet neoclasic și turnee în țară și străinătate, artiștii Teatrului de Balet Sibiu revin în studioul de repetiții în luna septembrie 2022, iar prima întâlnire cu publicul din Sibiu, premiera de dans contemporan „Romeo și Julieta. Rock Story”, în coregrafia artistului de origine italiană Marcello Algeri, este programată pentru 7 și 8 octombrie 2022, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu.  

„Începem în forță noua stagiunea a Teatrului de Balet Sibiu, cu premiera de dans contemporan «Romeo și Julieta. Rock Story», spectacol pentru care coregraful Marcello Algeri lucrează la Sibiu încă din primăvara acestui an și care va avea o dublă premieră în luna octombrie, la Sibiu și la Sanremo, în Italia, pe scena Teatrului Ariston. Continuăm stagiunea în luna noiembrie cu premiera de dans contemporan «Despre noi», realizată de Beatrice Rancea, care montează pentru prima dată un spectacol pe scena Teatrului de Balet Sibiu, alături de coregraful Dragoș Roșu. Tot în luna noiembrie ne vom revedea cu artiștii Polish Dance Theatre, care vor veni anul acesta la Sibiu cu două noi producții de dans contemporan. Anul se va încheia la Teatrul de Balet Sibiu cu cinci reprezentații de balet clasic ale spectacolului «Spărgătorul de nuci», pe care le vom prezenta la matineu, cu circuit închis, pentru elevii școlilor și liceelor din Sibiu. Pentru a doua parte a stagiunii suntem în discuții avansate pentru cinci turnee internaționale în Țările de Jos, Belgia, Egipt, Polonia și Grecia.”  Ovidiu Dragoman, Manager Teatrul de Balet Sibiu.

Paisprezece spectacole programate, în prima parte a stagiunii

În perioada septembrie - decembrie 2022, Teatrul de Balet Sibiu are programate paisprezece reprezentații de dans contemporan și balet clasic dintre care, douăsprezece la Sibiu (producții proprii și spectacole invitate) și două reprezentații în turneu la Landshut, Germania (septembrie 2022) și Sanremo, Italia (octombrie 2022), după cum urmează:

Vineri, 23 septembrie 2022

„Romeo și Julieta. Rock Story”, coregrafia Marcello Algeri

Selecții din spectacol, prezentate în avanpremieră, în turneu la Landshut, Germania

Vineri, 7 octombrie și sâmbătă, 8 octombrie 2022, ora 19:00

„Romeo și Julieta. Rock Story”, coregrafia Marcello Algeri

premieră de dans contemporan

Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, Sala Mare

Marți, 11 octombrie și miercuri, 12 octombrie 2022, ora 19:00

Polish Dance Theatre, spectacole invitate

Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, Sala Mare

Sâmbătă, 15 octombrie 2022, ora 21:00

„Romeo și Julieta. Rock Story”, coregrafia Marcello Algeri

premieră de dans contemporan

Teatrul Ariston, Sanremo, Italia

Miercuri, 9 noiembrie și joi, 10 noiembrie 2022, ora 19:00

„Despre noi”, regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu

premieră de dans contemporan

Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, Sala Mare

5, 6, 7, 8, 9, 10 decembrie 2022, ora 12:00

„Spărgătorul de nuci”, coregrafia originală Marius Petipa

mateinee de balet clasic pentru copii, prezentate cu circuit închis

Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, Sala Mare

Biletele pentru primele spectacole programate în lunile octombrie și noiembrie 2022, au fost puse în vânzare și pot fi cumpărate online, fără niciun comision sau cost suplimentar, de pe site-ul Teatrului de Balet Sibiu sau de pe site-ul partenerului de ticketing Kompostor.ro. În Sibiu, biletele pot fi cumpărate de la sediul administrativ al instituției Parcul Tineretului, nr. 1, de luni până joi (9:00 - 16:00) sau vineri (9:00 - 13:30). Costul unui bilet este de 20 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus