Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Companie din Zona Industrială Vest expropriată de primărie pentru a crea o nouă stradă. Câți bani plătește municipalitatea

Companie din Zona Industrială Vest expropriată de primărie pentru a crea o nouă stradă. Câți bani plătește municipalitatea

Primăria Sibiu anunță că va plăti peste 110.000 de lei companiei Brandl Ro SRL, cu sediul în Zona Industrială Vest, pentru a putea construi de la zero noua stradă Varșovia.

Conform unui anunț public postat pe site-ul primăriei Sibiu, Direcția Patrimoniu și Cadastru propune ”aprobarea indicatorilor tehnico - economici la obiectivul de investiții "Reabilitare strada Varșovia" din Municipiul Sibiu, aprobare a coridorului de expropriere și a declanșării procedurii de expropriere pentru cauză de utilitate publică, de interes local”.

Coridorul în cauză are o suprafață totală de 479 metri pătrați, iar prețul propus de municipalitate este de 244 de lei pe metrul pătrat expropriat. Asta înseamnă o valoare totală de 116.986 lei.

harta expropriere

Propunerea de expropriere

Procedurile legate de crearea unei străzi noi care să facă legătura între strada Turda din Zona industrială vest și strada Ogorului (în paralel cu șoseaua Alba Iulia) au demarat încă din primăvară. În luna aprilie executivul local a propus consilierilor locali alocarea a 6,6 milioane de lei (cu tot cu TVA) pentru amenajarea acestei străzi cu o lungime de 620 metri.

În prezent, strada Varșovia este o stradă de pământ, la fel ca și porțiunea din strada Ogorului cu care se intersectează dincolo de calea ferată, unde au apărut o serie de ansambluri imobiliare ”în câmp”.

strada varsovia

Așa arată în prezent viitoare stradă Varșovia

”Suprafaţa părţii carosabile prezintă numeroase denivelări cauzate de capacitatea portantă redusă. Trotuarele sunt neamenajate. Scurgerea apelor este deficitară din cauza pantelor transversale care sunt neuniforme. Semnalizarea rutieră lipseşte atât cea verticală cât şi cea orizontală. De asemenea, nu există reţea de iluminat public”, descriu funcționarii Primăriei Sibiu starea ”străzii” Varșovia.

În locul actualei poteci ar urma să apară o stradă cu două benzi de circulație de 3,5 m fiecare, două piste de biciclete de 1,25 m fiecare, două trotuare cu o lățime de 1,25 m fiecare. Proiectul propus prevede și amenajarea rețelelor de apă, canalizare, pluvială, precum și a iluminatului public și cablajului metropolitan.

Aceasta este cea de-a doua stradă gândită să sporească numărul acceselor în Zona industrială vest a Sibiului pentru care administrația locală declanșează proceduri de expropriere. Prima vizează prelungirea străzii Bruxelles până la intersecția cu Calea Șurii Mici.

Primăria anunță o nouă stradă în Zona industrială vest. ”Legătura propusă poate fluidiza traficul la orele de vârf din ZIV”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Xdfgxcd

Acum 1 an

de ce la companii li se da bani pentru terenul pe care se face strada si la persoanele fizice le cere sa doneze primariei terenul obligatoriu daca vor sa construiasca ceva pe terenul lor privat? de ce nu se aplica aceasi masura in ambele cazuri? sunt oameni care au cedat sute de mp primariei pentru strazi ca sa isi poate face o casuta pe terenul lor privat... Primaria ar trebui sa plateasca la toti terenurile cedate pentru strazi... Daca nu sa nu plateasca nici in acest caz ca doar este ditamai compania are de unde sa cedeze cativa mp (pe care oricum nu ii poate folosi altfel si este si in avantajul ei. ar trebui sa faceti o analiza si cum firma Trident de langa Metro (actuala Zacaria) a pus stapanire pe terenul care era strada dintre ei si Metro (trebuia sa fie acolo 8m)
Raspunde

Expropiatorul

Acum 1 an

Dar porcaria aia de depozit de fier vechi nu au putut-o expropia, astfel incat strada Campsor sa mearga drept si frumos? Si daca tot au reconstruit podul, sa il fi reconstruit acolo? Degeaba au refacut Campsor, daca dupa aia ocolesti casele si abia au loc doua masini.
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

"Campsor" este inca un proiect condus cu mandrie de "d-na Fodor"...IGNORANTI si INCOMPETENTI de calibru mare in primaria Sibiu!!!

Raspunde

Platitor de taxe

Acum 1 an

de urmarit cine va construi blocuri in imediata apropiere a acestei strazi. si ce valoare va avea terenul agricol de aici.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus