Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
24°C

Primăria anunță o nouă stradă în Zona industrială vest. ”Legătura propusă poate fluidiza traficul la orele de vârf din ZIV”

Primăria anunță o nouă stradă în Zona industrială vest. ”Legătura propusă poate fluidiza traficul la orele de vârf din ZIV”

În cadrul consultării publice pentru prelungirea străzii Bruxelles până la intersecția cu Calea Șurii Mici, reprezentanții Primăriei anunță că au în vedere și realizarea unei conexiuni și între străzile Bruxelles și Monaco.

Discuția a apărut ca urmare a punerii în consultare publică a planului urbanistic zonal elaborat de reprezentanții Primăriei Sibiu pentru prelungirea străzii Bruxelles până la intersecția cu Calea Șurii Mici.

”Sunt mulți muncitori la fabricile din zona industrială, aeroport, care ar ajunge mult mai repede pe această rută acasă în cartierele din zona de jos – Terezian, Țiglari, Piața Cibin, Marmeladă etc”, apreciază unul din sibienii care arată că noua arteră va duce la fluidizarea traficului pe șoseaua Alba Iulia (deocamdată principala legătură între zona industrială și oraș).

O altă opinie transmisă Primăriei în cadrul etapei consultării publice arată că pe strada Monaco din Zona industrială vest sunt în pregătire trei proiecte industriale noi. Caz în care s-ar impune prelungirea străzii Monaco până la intersecția cu strada Bruxelles, din aceleași considerente de fluidizare a traficului. ”Această legătură propusă poate fluidiza traficul la orele de vârf din Zona industrială vest. În felul acesta o bună parte din angajații fabricilor mari ar putea utiliza accesul nou creat din strada Monaco spre strada Bruxelles și, mai departe, către Calea Șurii Mici, fără să se mai aglomereze traficul din strada Turda spre strada Bruxelles sau spre șoseaua Alba Iulia”.

Funcționarii Primăriei Sibiu au arătat, în răspunsul lor, că sunt de acord cu aspectele semnalate. ”Pentru legătura dintre strada Bruxelles și strada Monaco se va putea iniția un proiect după reglementarea juridică a terenurilor pentru viitorul drum”, scriu reprezentanții Primăriei în raportul consultării publice.

Vezi aici raportul consultării publice

15 milioane de lei

Strada pentru care a fost demarat planul urbanistic care urmează să fie votat în Consiliul Local Sibiu are un buget alocat realizării în valoare de 14,98 de milioane de lei, cu tot cu TVA. 

Drumul cu o lungime de 907 metri ar urma să aibă două benzi de circulație, cu o lățime a carosabilului de șapte metri. La intersecția cu Calea Șurii Mici, carosabilul va avea o lățime mai mare, de 10,50 metri.

Alături de carosabil, viitoarea stradă ar urma să aibă pe o singură parte (dreapta) o pistă de biciclete cu o lățime de doi metri și un trotuar cu o lățime de un metru. Sunt prevăzute și spații verzi (5.400 de mp, raportat la 6.700 de mp suprafața carosabilului) pe care vor fi plantați 38 de copaci.

Pentru realizarea acestei prelungiri a străzii Bruxelles urmează să fie expropriate diferite suprafețe de teren deținute în prezent de mai bine de 30 de proprietari.

Citește și 15 mil. de lei. Primăria declanșează exproprierile pentru noua stradă din vestul orașului

Sursa foto principală: Google Earth

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

O sibianca

Acum 3 luni

Dati 15 milioane de lei pe degeaba pentru construirea acestei strazi. In primul rand trebuia sa faceti str. Calea Surii Mici incepand de la str. Kogalniceanu si pana la iesirea spre autostrada sa fie pe 4 benzi, nu de 7 m. latime cat este acuma. Gantiti-va ca pe str. C.Surii Mici se construieste un spital. Cum se va circula? Ce aglomeratie va fi? Cum vor ajunge salvarile la spital cu cazuri grave cand circulatia este blocata de masinile celor care vor sa ajunga acasa de la servici. Punetii pe functionarii din primarie sa gandeasca mai eficient ceea ce vreti sa laceti pentru aceasta urbe.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus