Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Urmează exproprieri: noua stradă între Zona industrială vest și cartierul Magnolia va fi mai lată. Consultare publică

Urmează exproprieri: noua stradă între Zona industrială vest și cartierul Magnolia va fi mai lată. Consultare publică

Administrația locală supune consultării sibienilor planul urbanistic zonal elaborat pentru amenajarea unei noi străzi în oraș, care să continue strada Bruxelles până în Calea Șurii Mici. Este vorba de o documentație pe care Primăria a elaborat-o cu proprii angajați.

O inițiativă rară a Primăriei Sibiu conține planul urbanistic zonal supus consultării publice: extinderea lățimii străzii de la cei 17 metri propuși prin Planul urbanistic general al orașului la 22 de metri. Prin urmare, documentația urbanistică elaborată pentru această viitoare stradă reglementează ”modul de afectare a proprietăților în vederea reconfigurării profilului stradal”, după cum arată reprezentanții Primăriei Sibiu.

Strada propusă de Primărie ar urma să continue strada Bruxelles (care pornește din strada Varșovia din Zona industrială vest) până la intersecția cu Calea Șurii Mici, în zona cartierului Magnolia. Strada Bruxelles a fost amenajată în cursul anului 2018 pe o porțiune de aproape 500 de metri lungime de un investitor privat care a donat-o, mai apoi, orașului. Porțiunea amenajată are două benzi de circulație auto, un trotuar și o pistă de biciclete delimitate de carosabil cu spațiu verde, spațiu amenajat pe ambele părți.

Strada Bruxelles va fi prelungită pentru alega Zona industrială vest de cartierul Magnolia. Despre cum au fost construiți primii aproape 500 de metri ai străzii puteți citi aici: FOTO Prima stradă din Sibiu construită “ca afară“. Construită din bani privați

Din capătul amenajat al străzii și până la intersecția cu Calea Șurii Mici mai sunt aproximativ 900 de metri, profilul viitoarei artere fiind reglementat prin PUZ-ul supus acum consultării publice. ”Propunerea vizează reconfigurarea traseului drumului stabilit prin PUG și extinderea acestei străzi până la joncțiunea cu Calea Șurii Mici, păstrând în cadrul profilelor variabile fluența unei părți carosabile de 7 m, configurarea unei piste duble de biciclete și de configurarea unor circulații pietonale și spații verzi/plantații de aliniament, acolo unde acest lucru este posibil”, se arată în memoriul care însoțește PUZ-ul.

Viitoarea stradă cu două benzi de circulație urmează să se intersecteze cu traseul unui viitor bulevard care va traversa zona industrială pe relația est-vest. ”Proiectul de realizare a drumului de legătură între cele două cartiere va avea în vedere configurarea rețelelor edilitare de bază (alimentare cu apă, canalizare și iluminat public) în varianta exclusiv subterană și vor prevede canalizațiile necesare în vederea introducerii rețelelor de distribuție energie electrică și gaze naturale în momentul în care se vor demara și dezvoltări ale zonelor adiacente în conformitate cu prevederile PUG”, se mai arată în documentația supusă consultării publice.

Traseul propus pentru viitoarea stradă

Amenajarea noii străzi va putea fi făcută doar după demararea unor proceduri de expropriere, un astfel de culoar fiind stabilit din decembrie 2019, după cum se arată în memoriul general al documentației urbanistice. Lista proprietăților afectate de acest culoar de expropriere (CF 131010 Sibiu) nu enumeră, însă, niciun proprietar.

Reprezentanții Primăriei așteaptă ca eventualele observații ale sibienilor pe subiectul acestui plan urbanistic zonal să fie trimise în scris ([email protected]) până în ziua de 7 februarie 2022. De remarcat faptul că documentația a fost realizată în cursul anului trecut de către urbaniștii din cadrul Primăriei Sibiu și nu de către o societate de arhitectură angajată în urma vreunei proceduri.

Consultă aici, în format integral, Memoriul general aferent PUZ-ului

Regulamentul local de urbanism propus

Planșa de reglementări urbanistice

Sursa foto principală: Google Earth

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 5265

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Dan

Acum 2 ani

Sigur o sa iasa ceva super, calitate germana. Si in campsor unde aveau spatiu, au expropiat si au facut ditamai soseaua de 7m latime drum si 1m latime/sens pista de biciclete
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 ani

da oameni buni, trebuie consultare publica pentru asta? cand ati taiat copaci si garduri verzi prin cartiere ati fost hotarati, dar in camp gol ne intrebati ? da, normal ca e mai bun unul de 22 m in loc de 17!
Raspunde

1

Acum 2 ani

tot la podul ala "lat" ajungeti! Inca un ghetou gen Arhitectilor, selimbar, frunzei ! Inca un ghetou infect intr-o cocina de oras distrus in ultimii 15 ani de pseudo-dezvoltatori si administratie corupta si incompetenta!
Raspunde

Birtu

Acum 2 ani

Consultarea publica e un praf in ochi aruncat locuitorilor ,decizile sint luate si nu se mai schimba ,dar ca sa zica ca exista transparenta in decizile luate arunca chestia asta cu consultarea publica. Grupurile de interese lucreaza doar in favoarea lor si primaria le tine isonul. Banii publici trebuie cheltuiti cu orice pret, dar din pacate se face prea putin pentru oras si mai mult pentru cei care sifoneaza banul public. Rezultatele se vad cu ochiul liber.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus