De obicei nu te duci în Lidl să-ți cumperi haine, ori în Carrefour să-ți iei electrocasnice noi. Cei fac asta sunt oameni practici, pentru care este mai important să aibă o haină care să le țină de cald, ori un frigider - pentru care oricum primești garanție, decât să plătească mai mult pentru modă și marketing.
Din punctul meu de vedere exact asta se întâmplă la restaurantul Sigemo, din Șelimbăr, vizavi de mall. Da, Sigemo, firma aceea la care sună jumătate din Sibiu primăvara și toamna, când trebuie să schimbe cauciucurile la mașină.
Au un restaurant deschis de mai bine de zece ani, la început pentru a oferi angajaților o masă caldă la prânz. Apoi, văzând că și clienții apreciază o masă bună și ieftină au început să facă inclusiv livrări în oraș. Recomandarea mea este ca dacă aveți probleme de rezolvat la mașină, să urcați cu încredere la etaj pentru că în restaurant au și priveliște către drumul național și blocurile nou construite de la marginea Sibiului.
Restaurantul Sigemo nu câștigă vreun concurs de frumusețe, dar nici nu-și propune. E aerisit, curat și îngrijit. Un loc plăcut unde să mănânci, în care te simți binevenit. Preparatele principale se învârt în jurul meniului zilei, adică una, două ciorbe din care să alegi, plus două, trei felul doi. Desertul e din partea casei.
Eu am ales o ciorbă de fasole cu afumătură și pui crocant cu cartofi aurii. Deși nu spune nicăieri, primești automat la ciorbă și o ceapă roșie tăiată julienne, iar la pui o salată bulgărească de legume. În ambele cazuri se simte imediat că mâncarea este proaspăt gătită, în acea dimineață sau chiar pe loc. Ciorba a fost una extrem de bogată, un castron mare și plin ochi de fasole cu carne, ca pentru un mecanic auto care toată ziua trage de jante și anvelope și are nevoie de energie.
Și mai bun mi s-a părut puiul prăjit după ce a fost învelit într-o crustă cu ou și fulgi de porumb. În timp ce mâncam mă uitam la restaurantul KFC de peste drum, care a devenit celebru în toată lumea exact pentru așa ceva. Doar că la Sigemo costă o fracțiune din preț. Diferența este că aici primești cartofi aurii și o salată proaspătă alături, nu doar niște cartofi prăjiți super-procesați.
Pe toate cele descrise mai sus, plus o felie de prăjitură de casă și o apă minerală, am plătit 36 de lei. O masă bogată, sățioasă, proaspătă.
Mai merg la Sigemo? Acum, că am rezolvat cu cauciucurile, ca să fiu sincer nu cred că mai ajung prea curând. Deși e bună mâncarea, aș fi ipocrit să vă spun că atunci când mergeți în mall în loc să mâncați unul din numeroasele restaurante din food-court să treceți strada la Sigemo. Nu. Dar, cel puțin primăvara și toamna, când schimbați cauciucurile de sezon, cât durează procedura puteți mânca cu încredere în restaurantul Sigemo. E ieftin, proaspăt și bun: pentru oameni practici.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 6964
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
R
Acum 3 ore
Emil
Acum 3 ore
Newman
Acum 3 ore
Newman
Acum 3 ore
C