Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

FOTO Cum va arăta centrul Mediașului. Primar: în primăvară sperăm să începem lucrările

FOTO Cum va arăta centrul Mediașului. Primar: în primăvară sperăm să începem lucrările

Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș, a publicat luni pe pagina de facebook  mai multe randări din cadrul proiectului de renovare a centrului istoric. Valoarea proiectului este de 43.165.614,78 lei și este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

”În primăvară sperăm să începem lucrările, a durat foarte mult până am reușit să obținem toate aprobările. Vorbim de centrul istoric al municipiului și a fost nevoie de avize suplimentare de la Sibiu și București”, a declarat primarul Municipiului Mediaș, Gheorghe Roman, pentru TS.

Roman precizează că, în paralel cu acest proiect, va promova și un program de refacere a fațadelor clădirilor din Centrul Istoric care prezintă un grad avansat de degradare.

Ce presupune proiectul

Reabilitarea și modernizarea școlii gimnaziale nr. 4 și reabilitarea și modernizarea străzilor din centrul istoric al Municipiul Mediaș, mai exact, a străzilor St. L. Roth, P. Sandor, I.G. Duca, N. Iorga și P-ța Regele Ferdinand – ca și componente ale aceluiași contract de finanțare.

Obiectivele investiției

- modernizarea infrastructurii edilitare – rețele de apă, canalizare menajeră și canalizare pluvială, realizarea de trasee/canale tehnice pentru cabluri, modernizarea sistemului de iluminat public folosind un sistem performant energetic;
- modernizarea zonelor și traseelor pietonale cu punerea în valoare a perspectivelor valoroase asupra fondului construit
- reorganizarea spațiilor verzi existente şi crearea de noi spații verzi unde zonele permit și dotarea spațiului public cu mobilier urban specific funcțiunii de odihnă și recreere: pavarea străzilor, trotuarelor și a pieței cu îmbrăcăminte realizată din piatră naturală cu evidențierea vestigiilor arheologice prin casete vitrate;
- marcarea elementelor relevante care rememorează evoluția istorică a pieței (traseu pârâu, fântâni istorice etc.)


 
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

Fodor de Medias

Acum 1 an

Mii de tone de beton, borduri si dale! Si ce parc frumos e in prezent! Oribil! A fi imbecil este cea mai clara tendinta la toate primariile!
Raspunde

Adina

Acum 1 an

Va arata rau, e de prost gust. Mediasul e frumos prin faptul ca are acel centru vechi relaxant, amenajat frumos cu spatii verzi, pomi care tin umbra, banci relaxante (cu spatar, nu tentativele alea de banci din imagini pe care te poti doar aseza dar nu si rezema), ti-e mai mare dragul sa te plimbi pe acolo vara. Va fi dezastru daca veti moderniza centrul ca in imaginile aceastea. Ati vazut trendul in Cluj si v-ati gandit sa copiati? Ati cerut parerea locuitorilor? De ce nu taiati toti copacii, domnule primar, sa fiti sigur ca mor oamenii de caldura cand e canicula vara ? La cum se va incinge piatra aia in lumina soarelui... Si ce minunat va fi pentru parinti sa isi plimbe copilul in carucior pe piatra aia cubica, va fi mai ceva ca in piata mare din Sibiu unde se vede mana altor manageri cu idei crete.... Stiti ca in piata mare nu se poate intra cu un carucior? Scuturi copilul de incepe sa planga daca incerci sa o traversezi....Un plan nefolositor si nedorit.
Raspunde

Ssss

Acum 1 an

Prea multi pomi in randare, mai taiati din ei da.i dreq
Raspunde

Ema

Acum 1 an

Pietre, pietre, beton, beton... O „placere” sa strabati piata aia. Dupa „modelul” iohanian din Sibiu, unde doamnele turiste pe tocuri il „blastama„ pe autor. Doamnele turiste, ca sibiencele stiu mai bine si vin echipate cu incaltaminte de trekking in piata mare. Anyway. Oribil.
Raspunde

Dan

Acum 1 an

Da.. aceasta amenajare se inscrie perfect in linia dictat de mafia PNL... de spoliere a bugetului local prin pavarea cu dale. vezi si la cluj aceeasi tendinta. Se baga bani in suprafete lipsite de viata.... sa aibe primaria unde organiza festivalul micului.. al vinului al muzicii .. al grobianismului.... Toate activitati care multumesc plebea in timp ce statul ii umbla linistit cu mina in portofel. medias cetate medievala cu centrul betonat. sper ca atunci cind se va trezi poporul.. sa foloseasca spatiul betonat pentru inaltarea de tepe din lemn de prun.
Raspunde

Rogo

Acum 1 an

Bobita , ce ti-a venit pe spatiul verde ? Ti-e dor de desertul urban ?
Raspunde

Ibo

Acum 5 luni

Oribil. Un proiect absolut kitschos si de prost gust care nu pune in valoare ansamblul urban de mare valoare: prea multe elemente si materiale, jardiniere si copaci care nu au ce cauta intr-o piata de caracter medieval. Cea mai buna optiune ar fi fost recuperare imagina originala a pietei: o esplanada din nisip in care se pot organiza cat mai multe evenimente si care pune in evidenta golul urban care este piata, care trebuie sa functioneze ca o sufragerie urbana. Pastrare acel fel de gradina inutila si de prost gust doar poate fi sustinuta de un discurs populist si absolut incult care nu tine cont de specificul locului si de istoria orasului. Va invit sa vedeti cum arata cele mai frumoase piete din Italia sau Spania, fix acele pe care va place sa faceti poze cand le vizitati, fix asa au aratat pietele din orasele medievale romaneste pana cand a inceput pierderea conceptul de viata urbana.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus