Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Incendii la două case din județ, duminică, din cauza instalațiilor improvizate sau defecte

Incendii la două case din județ, duminică, din cauza instalațiilor improvizate sau defecte

Pompierii sibieni au intervenit ieri pentru a stinge două incendii, la anexe gospodărești din localitățile Apoș și Galeș. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Prima intervenție a avut loc în jurul orei 15:30. Pompierii militari ai Stației Agnita au intervenit cu trei autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, în localitatea Apoș. Ajunse la fața locului, echipajele au constatat că incendiul se manifesta la o bucătărie de vară și două anexe gospodărești. Împreună cu membriiServiciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bârghiș, pompierii au lichidat incendiul în scurt timp, însă din cauza unui cablu defect, la care s-a produs un scurtcircuit electric, o suprafață de 70 de metri pătrați a fost afectată - o bucătărie și o anexă, anunță sg. maj. Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

incendiu fum pompieri casă

În aceeași zi, dar în jurul orei 18:50, s-a intervenit pentru stingerea unui incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Galeș. Pompierii Punctului de Lucru Săliște s-au mobilizat la fața locului cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. Anexa ardea generalizat, incendiul fiind propagat și la casa de locuit dar și la anexa vecină. Intervenția promptă a pompierilor a dus la salvarea casei, aceasta fiind ușor afectată de incendiu, în exterior. Din păcate, din cauza unui scurtcircuit electric, cele două anexe au ars în totalitate, fiind vorba de o suprafață de 40, respectiv 20 metri pătrați, precum și bunurile depozitate în interiorul acestora.

Atenționare ISU: nu folosiți aparate sau prize cu defecțiuni

Pompierii sibieni atrag din nou atenția asupra faptului că este interzisă utilizarea aparatelor electrice și a prizelor cu defecțiuni sau cu improvizații, precum și suprasolicitarea rețelei electrice prin folosirea simultană a mai multor receptori.

De asemenea puteți solicita la primărie efectuarea unui control de prevenire a incendiilor de către componenta preventivă a serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă. Controlul preventiv este gratuit!

Mai multe informații utile despre prevenirea situațiilor de urgență care vă pune în pericol viața, dar și bunurile, găsiți pe platforma fiipregatit.ro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus