Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
12°C

USR acuză Primăria Turnu Roșu: Primește doar 720 de lei pe an pentru exploatarea unei balastiere. Primarul. Sunt în concediu, nu comentez

USR acuză Primăria Turnu Roșu: Primește doar 720 de lei pe an pentru exploatarea unei balastiere. Primarul. Sunt în concediu, nu comentez

USR Sibiu acuză administrația locală din Turnu Roșu că a semnat un contract păgubos cu societatea comercială care administrează o balastieră din localitate.

”720 de lei pe an, aceasta este venitul pe care o societate comercială îl plătește în urma exploatării agregatelor minerale din zona râului Olt, Turnu Roșu. În condițiile în care un plin de benzină costă astăzi peste 400 de lei, un coș mediu de cumpărături din supermarket ajunge ușor la 500 de lei, societatea comercială care deține balastiera din zona Turnu Roșu plătește o taxa de 720 de lei într-un an”, semnalează USR-iștii.

O basculă de pietriș ajunge să coste în jur de 1300-1500 de lei, iar zilnic de la balastiera din Turnu Roșu pleacă zeci de mașini încărcate cu pietriș extras din albia râului, se explică în comunicatul de presă.

“Am solicitat primăriei să ne facă cunoscute sumele pe care le încasează pentru aceste exploatări iar șocul nostru a fost imens. Nu punem în discuție nivelul poluării, faptul că de ani de zile oamenii se plâng de cum este distrusă zona, de cum sunt distruse drumurile și de praful înghițit. De această dată vorbim doar de suma ridicolă care ajunge în bugetul comunei în schimbul exploatării resurselor acesteia. Avem nevoie de un dispensar nou în Sebeșul de Jos si de reabilitarea celui vechi din Turnu Roșu, avem nevoie de reabilitarea drumurilor sau chiar de un depozit de lemne, dar mereu lipsesc banii de investiții“, a declarat Andreea Anghel, președinta USR Turnu Roșu.

Primarul comunei, Stelian Istrate, a declarat pentru Turnul Sfatului că se abține de la orice comentariu.

”Sunt în concediu, nu dau declarații”, s-a limitat să spună primarul.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Mihai

Acum 1 lună

Restul taxelor sa-l plateasca primarul ca si prejudiciu, altfel nu ne mai linistim !
Raspunde

Un sibian

Acum 1 lună

doamne ce aratare...pe mana cui poti sa ai nesansa sa ajungi!!!
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Plateste cariera pt. toti.
Raspunde

Oh God

Acum 1 lună

Hotie mai evidenta nu exista
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus